Javni poziv za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

ožu 28, 2022 by

Javni poziv za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Na temelju točke VI. stavka 2. Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju („Narodne novine“ broj 37/22), Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite objavljuje

JAVNI POZIV

za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

 

Za prijavu ponude potrebno je ispuniti Obrazac za prijavu, uz koji treba priložiti:

  • dokaz o vlasništvu stambene jedinice: izvadak iz zemljišne knjige (original ili e-izvadak) ili izvadak iz Knjige položenih ugovora (za nekretnine koje nisu provedene kroz ZK odjel), a ako se radi o više suvlasnika na nekretninu izjavu drugog/ih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice
  • potvrdu stožera jedinice lokalne samouprave da stambena jedinica ispunjava uvjete iz ponude

Poziv se odnosi na:

  • vlasnike stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice
  • vlasnike stambenih jedinica koji su po načelu solidarnosti već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje

Ustupanje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine suglasno će se utvrditi sklapanjem ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite i vlasnika stambene jedinice. Ugovorni odnos počinje od dana potpisivanja ugovora.

Smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine u stambene jedinice (u slučaju da se ne nalaze u stambenoj jedinici) obavljat će mjesno nadležne službe civilne zaštite.

Obrazac za prijavu i potvrda stožera jedinice lokalne samouprave su sastavni dio Javnog poziva.

Ispunjeni Obrazac (nalazi se ispod teksta poziva) s pripadajućom dokumentacijom dostavlja se Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a: poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu pojedinacni.smjestaj@mup.hr

Vlada RH donijela je 23. ožujka 2022. Odluku o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju koju možete pronaći u prilogu ispod teksta.

Od 20. ožujka 2022. godine na mrežnoj stranici „Hrvatska za Ukrajinu“ https://hrvatskazaukrajinu.gov.hr/ moguće je pronaći sve korisne informacije za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine, ali i informacije za sve koji žele pomoći raseljenom stanovništvu Ukrajine.
Aktiviran je i broj telefona 114 i adresa e-pošte: cz114@civilna-zastita.hr gdje se mogu dobiti informacije o smještaju, prehrani, zdravstvenoj zaštiti, školovanju djece, radno-pravnom statusu i drugim pravima raseljenih osoba iz ratom pogođene Ukrajine, svakim danom u vremenskom razdoblju od 8 do 16 sati.

Ponuditelj stambene jedinice može predati obrazac “Ponuda smještaja za raseljene osobe”, koji je i ujedno zahtjev za pregled stambene jedinice, Stožeru civilne zaštite Grada Klanjca, Trg mira 11, radnim danom od 07:00 -15:00 sati ( tel. 550-615, e-mail: grad-klanjec@kr.t-com.hr)

Obrazac-ponuda smještaja za raseljene osobe

Potvrda pojedinacni smjestaj

Odluka o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

 

Related Posts

Tags

Share This