Izložbom Mateje Harapin i književnom akcijom na placu počinje Mjesec hrvatske knjige i u našem gradu

lis 19, 2023 by

Izložbom Mateje Harapin i književnom akcijom na placu počinje Mjesec hrvatske knjige i u našem gradu
Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige otvorit će likovnom izložbom domaće autorice Mateje Harapin te prigodnom akcijom Književnost bez granica.
 
Tragom ovogodišnjeg slogana Mjeseca hrvatske knjige koji glasi Nek’ ti riječ ne bude strana(c)… klanječka knjižnica poziva vas da se pridružite akciji “Uzmi, donesi i prek´ granice odnesi” koja će se održati  u petak 20. listopada od 09:00 do 10:00 sati na klanječkom placu.
Ljubitelji knjiga i ove će godine moći nadopuniti svoje police domaćom, ali i stranom literaturom. Lokacija i vrijeme odabrani su kako bi bili pristupačni i našim susjedima iz Slovenije sa željom da zakoračimo i u „književni Schengen“.  
 
Kod Zagorke

U subotu 21. listopada u 19:00  sati u izložbenoj dvorani Gradske knjižnice
(Brozova zgrada, Trg Antuna Mihanovića 2) otvara se izložba naše klanječke umjetnice Mateje Harapin (rođ. Babić).  Ova magistra edukacije likovne kulture koja slika, ilustrira i dizajnira u ovoj izložbi spaja dvije umjetnosti – likovnu i književnu, a njeni radovi inspiracija su koja proizlazi iz životne priče, književnog i novinarskog opusa Marije Jurić Zagorke.
U glazbenom dijelu programa ponovno je s nama nakon dužeg vremena i Igor Siročić.
 
Veselimo se vašem dolasku!

Related Posts

Tags

Share This