MLADI KIPARI U SALONU GALERIJE ANTUNA AUGUSTINČIĆA

lis 15, 2012 by

MLADI KIPARI U SALONU GALERIJE ANTUNA AUGUSTINČIĆA

U publikom ispunjenom Salonu Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak 12. listopada 2012. godine u 18.30 sati, otvorena je izložba Jelena AZINOVIĆ – Predrag PAVIĆ – Petar POPIJAČ.

Uz ovogodišnju Zahvalu jeseni u Klanjcu, klanječka je Galeri

ja predstavila troje mladih kipara koji su se na završnoj izložbi diplomanata ALU nametnuli vrsnoćom svojih radova. Jednostavnim, ali semantički slojevitim figurativnim likovnim jezikom, oni propituju pojam lijepog, položaj pojedinca u svijetu i otiske stvarnosti u začudnom kontekstu.
Jelena AZINOVIĆ (Zagreb, 1986.) magistrirala je kiparstvo 2011. u klasi prof. Mira Vuce. Sudjelovala je na više skupnih izložaba u nas i inozemstvu te kiparskih kolonija, a samostalno je izlagala u Zagrebu 2012. Dobitnica je Stipendije Grada Zagreba (2007./2008. i 2008./2009.), Top stipendije za top studente (2010.) te (sa Jakšom Zelmanovićem) Prve nagrade na natječaju Riječka Klupa u organizaciji udruge građana Riječki Val i internetskog portala pogledaj.to (2011.).
Predrag PAVIĆ (Zagreb, 1982.) magistrirao je kiparstvo 2011. u klasi prof. Petra Barišića. Tijekom 2010., kao CEEPUS-ov stipendist, studijski je boravio na Moholy-Nagy University of Arts and Design u Budimpešti, na odjelu vizualnih komunikacija. Sudjelovao je na više skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu te likovnih radionica i festivala. a samostalno je izlagao u Zagrebu, Splitu, Labinu i Puli. Dobitnik je Velike nagrade X. Trijenala hrvatskog kiparstva (2009.) te Nagrade za najboljeg diplomanta ALU (2010.).
Petar POPIJAČ (Varaždin, 1988.) diplomirao je 2011. u klasi prof. Slavomira Drinkovića. Sudjelovao je na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te radionicama i kolonijama, a samostalno je izlagao u Zaboku i Zagrebu. Autor je nekoliko javnih skulptura (Zabok, Gornja Stubica, Rijeka, Veliko Trojstvo, Zlin – Češka). Za svoje kiparske radove dobio je priznanje Sveučilišta u Zagrebu i Rektorove nagrade (2011.) te Druge nagrade na natječaju Olimpijski sport i umjetnost (2012.).

Na otvorenju je mlade i vrlo perspektivne autore predstavio mr.sc. Davorin Vujčić, okupljene posjetitelje pozdravili su voditelj Galerije AA Božidar Pejković i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Horjan, a izložbu je otvorila županica Sonja Borovčak.
Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH i u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu , a može se razgledati do 12. studenog 2012. godine, svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 15 sati.

Related Posts

Tags

Share This