Izložba Stella PERNJEK – Georgette PONTE – Sanjin VINKOVIĆ

lip 9, 2014 by

Izložba Stella PERNJEK – Georgette PONTE – Sanjin VINKOVIĆ

U petak, 6. lipnja 2014. u Salonu Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu otvarena je izložba Stella PERNJEK – Georgette PONTE – Sanjin VINKOVIĆ.

Nastavak je to uspješne višegodišnje suradnje Galerije Antuna Augustinčića i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu koja je ovog lipnja rezultirala izložbom troje mladih kipara koji će svojim kiparskim talentom zasigurno osigurati istaknuto mjesto na suvremenoj kiparskoj sceni.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH, autor izložbe je kustos GAA Davorin Vujčić, a ostaje otvorena do 6. srpnja 2014. godine. 

Na otvorenju posjetitelje su pozdravili ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec, voditelj Galerije AA Božidar Pejković, dok je mlade autore predstavio Davorin Vujčić, viši kustos Galerije AA.

Stella Pernjek rođena je 1991. u Osijeku. Trenutno je na diplomskom studiju kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Nevena Bilića. Dosad je sudjelovala na jednoj skupnoj izložbi, na jednoj scenografskoj i tri kiparske radionice. Godine 2013. nagrađena je Rektorovom nagradom, a njene skulpture postavljene su u Bjelovaru i Velikom Trojstvu kao javna plastika. Na izložbi se predstavlja autoreferencijalnim radom Sjene, kojima propituje mogućnosti kiparske artikulacije nesvjesnog aspekta ljudske osobnosti.

Georgette Ponte rođena je 1983. u Nici (Francuska). Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu dovršava diplomski studij u klasi prof. Peruška Bogdanića. Dosad je sudjelovala na dvanaest skupnih izložbi te na dvije likovne radionice. Dobitnica je dvije nagrade (za suvenir Opatije 2007.; za fotografiju u Voloskom 2011.), a njene skulpture postavljene su u Bolu i Vrsaru kao javna plastika. Na izložbi u Klanjcu izlaže dva gipsana ženska torza kojima iskazuje socijalni angažman i kritiku imperativa ljepote.

Sanjin Vinković rođen je 1988. godine u Zagrebu, gdje na Akademiji likovnih umjetnosti magistrira kiparstvo 2013. u klasi prof. Mile Blaževića. Od 2011. sudjeluje na kiparskim radionicama i skupnim izložbama, a samostalnom izložbom se predstavio u Đakovu 2013. godine. Na izložbi u Salonu Galerije Antuna Augustinčića pokazat će svoje konstruktivističke prostorne crteže izvedene željeznim šipkama kojima traga za unutarnjom napetošću skulpture neovisne o motivu.

Related Posts

Tags

Share This