Izložba Mehke topline Rudice Tramišaka uz Dan knjižnice

lis 18, 2014 by

Izložba Mehke topline Rudice Tramišaka uz Dan knjižnice

U izložbenoj dvorani iznad Gradske knjižnice i čitaonice “Antun Mihanović” Klanjec u petak, 17. listopada 2014. otvorena je sedma samostalna izložba Rudolfa Tramišaka.
Ovaj vrsni glazbeni pedagog, dugogodišnji, danas umirovljeni, ravnatelj Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec, voditelj KUD-a “Kumrovec, član Tamburaškog sastava “Zelenjak” predstavlja se likovnoj publici s četrdesetak svojih ulja na platnu i crteža u olovci sabranih za ovu izložbu pod nazivom Mehke topline.

Izložbu je otvorio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je naglasio kako je svojim dolaskom na ovaj lijepi kulturni događaj želio istaknuti veliki značaj koji za cijelu naša zajednicu imaju osobe poput Rudolfa Tramišaka. Zahvalio je autoru ne samo na ovom likovnom događaju u kojem su mogli uživati mnogobrojni posjetitelji već i na dugogodišnjem predanom glazbeno-pedagoškom radu, otkrivanju mnogobrojnih mladih glazbenih talenata i kulturnom amaterizmu po kojem je nadaleko poznat.

Izložba Mehke topline  prvo je događanje u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige ( od 15. listopada do 15.studenoga) istaknula je v.d. ravnateljice Gradske knjižnice “Antun Mihanović” Mirjana Čelec, a ovim likovno-glazbenim programom ujedno je obilježen i Dan knjižnice. Prisutne članove knjižnice, autore prijedloga za klanječki suvenir, izvođače u glazbenom programu te brojne sugrađane i goste na otvorenju izložbe pozdravio je i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek.

O izložbi i autoru govorila je Snježana Horvatin iz Kulturnog centra Klanjec stavivši naglasak na emocije koje Rudica Tramišak prenosi na svoja platna. “…Čini se da su  emocije skupljane u desetljećima življenja s našim veseljima uz njegovu harmoniku trebale naći neki svoj put pospremanja u ladice sjećanja. Smirile su se izgleda u ovim horvatskim pejzažima, nikad previše odmaknutim od trokuta Tuhelj, Klanjec, Kumrovec i od karakterističnih crta lica, uglavnom, samo bliskih osoba. Iza svih svakodnevnih žurbi spokoj stiže u potezu kista ili olovke. U osami kakve kumrovečke plave noći Rudica spoznaje dragocjenu, tihu ljepotu…”.

Županove riječi kojima je otvorena izložba najbolje su i ovoga puta posvjedočili glazbeni amateri s kojima već godinama radi autor ove izložbe. Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Kumrovec” iznenadio je već na početku Klanjčane zborskom izvedbom pjesme Klanjec, moj grad, a  jednako su ih oduševili i mladi članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Velika Horvatska te solistica Katarina Lončar.

Related Posts

Tags

Share This