IZLOŽBA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MIRA

ruj 20, 2011 by

Leonardo Dokša, RAT i Mir, Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec – izložba povodom Međunarodnog dana mira 21. rujna 2011.

Povodom Međunarodnog dana mira, u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, u srijedu 21. rujna 2011. godine u 18.30 sati, otvara se izložba RAT i Mir, mladog kipara Leonarda Dokše.

Leonardo Dokša rođen je 13. studenog 1979. u Zagrebu. Od 1985. do 1993. pohađa osnovnu školu u Kašini, a od 1993. do 1997. Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer kiparstvo. Od 2003. do 2007. radi kao restauratorski tehničar u tvrtki Oblikovanje d.o.o. u Sesvetama, kad upisuje kiparstvo na ALU u Zagrebu. Dobitnik je Posebne rektorove nagrade za akademsku godinu 2009./2010., kao sudionik Kiparske radionice „Neobični svjetovi“, Svijetle pruge 2010.
U razdoblju od 1999. do 2009. sudjeluje u četiri grupne izložbe sesvetskog likovnog kruga u Muzeju Prigorja, gdje ujesen 2010. prvi put i samostalno izlaže (uz Z. Potočkog i I. Marina). Prošle je jeseni sudjelovao u izložbi Mala bronca iz Ljevaonice Ujević u Salonu Galerije Antuna Augustinčića, a ove godine evo i samostalno izlaže u našoj Galeriji.

Ovom izložbom – kiparskom minijaturom Rat „instaliranom“ u prostoru stalnog postava Galerije Antuna Augustinčića kojime dominira majstorov spomenik Mir – igralački i šaljivo, dječje nevino i okrutno – ironijom, sarkazmom ili groteskom (kako tko shvati) – mladi kipar Dokša iskazuje svoje pacifističko uvjerenje.

Izložba je ostvarena u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te uz pomoć Kulturnog centra Klanjec, a traje do 28. rujna 2011. godine.

                                                                                                                                                              Voditelj GAA:
                                                                                                                                            Božidar Pejković, viši kustos

Pozivnica – Doksa – RAT i Mir

Related Posts

Tags

Share This