KATICA MILČIĆ I RUŽICA PEČENJAK RAZDRAGALE KLANJEČKU PUBLIKU

ožu 23, 2010 by

KATICA MILČIĆ I RUŽICA PEČENJAK RAZDRAGALE KLANJEČKU PUBLIKU

Pred mnogobrojnim Klanjčanima u subotu, 27. ožujka u prostoru Gradske knjižnice “Antun Mihanović” u Klanjcu otvorena je izložba pisanica Katice Seke Milčić. Autoricu, poznatu Klanjčanku iz umjetničke obitelji Augustinčić, publici je predstavio Nikola Filko, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu i jedan od inicijatora izložbe. Sama autorica pisanica oslikanih različitim tehnikama i motivima, prisjetila se prve pisanice koju je dobila od svoga oca kao trogodišnjakinja. Već od ranog djetinjstva voljela je crtati, slikati, oblikovati kamen. Samouka, inspiraciju je pronalazila u prirodi, ali i u rodnom gradu.
Izložene pisanice nastale su kroz nekoliko posljednjih desetljeća, a čest su ukras u kućama njenih prijatelja kojima je  to jedan od najljepših uskrsnih poklona.
U nas

tavku večeri suorganizatori ovog lijepog kulturnog događanja, Gradska knjižnica i Kulturni centar Klanjec, predstavili su pjesničko stvaralaštvo Ružice Bebe Pečenjak, još jedne članice klanječkog ogranka Matice hrvatske.
Pjesnički zapisi koje Ružica Pečenjak gotovo svakodnevno zapisuje u svoje “tekice” tako su po prvi put izašli na svjetlo dana.  Stihove je govorila sama autorica, a o njezinom zanimljivom životopisu Snježana Ricijaš.
Bila je ovo večer protkana lijepim uspomenama u kojoj su dvije Klanjčanke na poseban način razveselile klanječku kulturnu publiku pred blagdan Cvjetnice, a organizatori još jednom pokazali kako se među našim sugrađanima često krije još mnogo neotkrivenih stvari i talenata koji zaslužuju našu pažnju.

zp8497586rq