Izložba o obrtništvu trgovišta Klanjec u Muzeju “Staro selo”

stu 4, 2016 by

Izložba o obrtništvu trgovišta Klanjec u Muzeju “Staro selo”

U okviru tradicionalna manifestacija „Subota u Etno selu“ koja će se održati u subotu, 5. studenog 2016. na prostoru Muzeja „Staro selo“ Kumrovec otvorit će se izložba „Obrtništvo trgovišta Klanjec“.

Autorica Tihana Kušenić izložbom će prikazati djelatnost brojnih klanječkih obrta i obrtnika tijekom bogate povijesti, od kojih su neki opstali i danas u 21. stoljeću. Izložba se otvara u 16,00 sati uz nastup Sekcije za dvorske plesove KUD-a “Antun Mihanovića” Klanjec.

Od 15,00 sati posjetitelji će moći uživati u slikama iz tradicijskog načina života s prijelaza 19. na 20. stoljeće uz prezentacije tradicijskih znanja i vještina. Gosti su članovi Udruge za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „HAJDINA“ koji će prezentirati tradicijske vještine svoga kraja te izradu tradicijskog jela koščičjaka, predstavit će se Mala škola lončarstva, proizvodi od roževine iz Češljarske radionice majstora Antuna Penezića uz kulturno-umjetničke nastupe dječjeg folklora KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec, Udruge “Hajdina” i Etno udruge “Zipka”.

 

Related Posts

Tags

Share This