Izložba Likovne udruge Oton Iveković

svi 7, 2014 by

Izložba Likovne udruge Oton Iveković

Ovogodišnje Dane grada Klanjca otvorila je u petak, 2. svibnja 2014. novoosnovana Likovna udruga “Oton Iveković” skupnom izložbom slika. U izložbenoj dvorani iznad Gradske knjižnice u svojevrsnom hommagu znamenitom Klanjčanu i velikom slikaru hrvatske povijesti predstavilo se 16 autora. Radovi Marije Antolić, Ružice Blažinčić, Gordane i Jasminke Držaić, Josipa Pleška, Mladena Prekrata, Danijela i Ljubice Slovenec, Ive Šućura, Nevenke Tramišak, Matee Zagorec, Filipa Trajbara, Antonije Gašpar, Petra Horvatina , Monike Lončarić i Maje Vukina Bogović  inspirirani su uglavnom djelima ili biografijom Otona Ivekovića. Susretljivošću Nenada Kovačića i Bojana Milkovića posjetitelji izložbe mogli su na otvorenju uživati i u originalnim Ivekovićevim djelima iz obiteljskih kolekcija.
Na otvorenju izložbe brojne posjetitelje pozdravila je predsjednica udruge Marija Antolić, izvatke iz biografije Otona Ivekovića pročitala je mlada članica Monika Lončarić, a o samoj izložbi govorila autorica postava i kataloga Maja Vukina Bogović.  Izložbu je otvorio klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, a na otvorenju je bila i delegacija poljskog bratskog grada Wilamowice na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Stanislawom Gawlikom.
Lijepi kulturni događaj na početku ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Klanjca upotpunili su i svojim nastupom oplemenili članovi klape “Ftiček” i dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović”.
Izložba ostaje otvorena do 17. svibnja 2014.

Related Posts

Tags

Share This