Izložba Bezvremenske karikature Dinka Žibrata

pro 14, 2022 by

Izložba Bezvremenske karikature Dinka Žibrata

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec priređuju u petak 16. prosinca 2022. u 19,00 sati otvorenje izložbe pod nazivom BEZVREMENSKE KARIKATURE Dinka Žibrata.

Izložba se otvara u izložbenom prostoru Kreativnog centra Cityart studio, na Trgu Antuna Mihanovića (bivši Salon Galerije Antuna Augustinčića).

Izložba je izbor iz umjetničke ostavštine ovog velikog hrvatskog karikaturiste, ilustratora, novinara i grafičkog dizajnera rođenog 1938. godine u Velikom Trgovišću, koju su njegovi nasljednici iz klanječke obitelji Žibrat-Kovačić ove godine darovali Kulturnom centru Klanjec. 
Dinko Žibrat za života je sebe smatrao Klanjčanom i danas ga s pravom smatramo jednim od naših znamenitih i zaslužnih sugrađana. 
Izložbu će otvoriti predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davorin Trgovčević, a uz pogled na sportske portretne karikature, za koje su se organizatori odlučili ususret utakmice naše reprezentacije za broncu na Svjetskom nogometnom prvenstvu, te još uvijek itekako aktualne političke karikature Dinka Žibrata, otvorenje izložbe bit će prilika i za susret s istaknutim hrvatskim karikaturistima Nikom Titanikom i Milanom Lekićem-Lexom.

Ulaz je slobodan.

Related Posts

Tags

Share This