Izgrađen nogostup vrijedan više od 600 tisuća kuna

stu 24, 2020 by

Izgrađen nogostup vrijedan više od 600 tisuća kuna

Završeni su radovi na izgradnji nogostupa uz županijsku cestu 2186 koji se u fazama gradi od ulaza u naselje Lepoglavec, preko Gredica do Novih Dvora.
U ovogodišnjoj  trećoj fazi izgradnje nogostupa s oborinskom odvodnjom izgrađeno je 420 m nogostupa i 310 m oborinske odvodnje ugradnjom PEHD cijevi i revizionih okana te slivnika u naselju Gredice.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 624.000,00 kn, a radove je sufinancirala Županijska uprava za ceste KZŽ s 250.000,00 kn, Ministarstvo graditeljstva sa 168.000,00, dok je ostatak sredstava osiguran u Proračunu Grada Klanjca.
Nakon provedenog  javnog nadmetanja radove je izvela Niskogradnja-autoprijevoz Iveković, vl. Marka Ivekovića iz Svetog Križa.

Također je na spoju nerazvrstane ceste Gredice – Gorkovec i županijske ceste 2186, a zbog učestalog slijevanja velikih količina oborinskih voda, izvedena odvodnja ugradnjom 6 metara slivničke rašetke širine 40 cm.

S obzirom da je riječ o dugoj dionici te nije moguće osigurati financijska sredstva koja bi bila dostatna za izgradnju cijelog nogostupa odjednom, prioritet imaju one dionice koje najviše koriste djeca te kojim školarci svakodnevno idu do autobusnih stajališta na školski autobus, a sve kako bi se osigurala što veća sigurnost u prometu. Iz tog je razloga u ovoj godini izgrađena upravo ova dionica u Gredicama, a nastavak radova na idućoj dionici planira se za 2021. godinu.

 

Related Posts

Tags

Share This