Udruga “Korak po korak do zdravlja” održala izbornu skupštinu

ožu 26, 2014 by

Udruga “Korak po korak do zdravlja” održala izbornu skupštinu

Mnogobrojni članovi Udruge za promicanje zdravlja “Korak po korak do zdravlja” okupili su se u u utorak, 25. ožujka 2014. u Gradskoj knjižnici na redovitoj godišnjoj, ali istovremeno i  izbornoj skupštini.

Izvješće o radu jedne od najbrojnijih i najaktivnijih klanječkih udruga prezentirala je dr.med. Jasna Gmajnički, predsjednica udruge u proteklom mandatu. Među aktivnostima bilo je tu već od početka godine mnogo korisnih i edukativnih predavanja i radionica, preventivnih mjerenja šećera i krvnog tlaka, savjetovanja o zdravoj prehrani. Udruga je sudjelovala i na brojnim manifestacijama – od Proljetnih susreta u Klanjcu, Dana zdravlja, sporta i rekreacije u Tuheljskim Toplicama, Dana kajkavske kulture u Krapini, Sajma zdravlja KZŽ, Zahvale jeseni u Klanjcu… Izrazito je uspješna i ove godine bila suradnja s Eko udrugom “Japica” te zajednička organizacija mnogobrojnih “Pinkleca”, odnosno rekreativnih pješačenja klanječkim krajem, a posebno treba istaknuti i zajednički izlet u Gorski kotar.
Udruga može biti posebno zadovoljna što i dalje traje jedna od prvih njezinih aktivnosti nakon osnivanja, a to je vježbanje četvrtkom u knjižnici.
Izvješće o radu i financijsko izvješće usvojeni su jednoglasnom aklamacijom svih prisutnih članova, a jednako tako prošli su i izbori za tijela udruge. Članovi su, zadovoljni dosadašnjim radom, jednoglasno odlučili dati svoje povjerenje dosadašnjem vodstvu – predsjednici Jasni Gmajnički, dopredsjednicama Vlatki Šoban i Gordani Turjak te tajnici Miri Hrbud Kolar.
Kroz dnevni red skupštine članove je u vrlo opuštenoj i ugodnoj atmosferi, koja i odgovara važnim ciljevima ove udruge, vodio predsjednik Radnog predsjedništva Milan Kušanić, a svoje pohvale i potporu daljnjim aktivnostima izrazili su i predsjednica Eko udruge “Japica” Željka Kramarić, predsjednik Ogranka MH Klanjec Nikola Filko, a na kraju i gradonačelnik Zlatko Brlek, koji se ujedno odmah i učlanio u udrugu, te njezin član od osnivanja, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Uz sve dosadašnje uobičajene aktivnosti  možemo najaviti i radionice – trening relaksacije smijehom i ukrašavanje predmeta salvetnom tehnikom, početak projekta “Kretanjem poboljšati zdravlje”, a Udruga će biti i glavni organizator ovogodišnjih Šestih proljetnih susreta u Klanjcu, stručno-znanstvenog skupa koji će i ove godine okupiti brojne liječnike i druge stručnjake.

Related Posts

Tags

Share This