Inspiracija te čeka iza vugla

lip 27, 2024 by

Inspiracija te čeka iza vugla

Klanjec ART Fest nastavio je okupljati svoje sudionike i posjetitelje pa je tako subota 22. lipnja bila rezervirana za street art radionicu i interaktivnu kazališnu predstavu za najmlađe, a nedjelja za program Glazba u muzeju.

Bila je to najprije jedna vrlo živahna i nasmijana subota u ulici Antuna Augustinčića koja je na jedan dan bila bez prometa, a prepuna djece, mladih, ali i starijih koji su uživali u izradi murala na zidiću ispod parka. Voditelj klanječke “umjetničke ulice” bio je Mario Miličić, koji svoje izvrsne murale i grafite u Zagrebu i širom Hrvatske, a sad i u Klanjcu, potpisuje umjetničkim imenom Mane Mei. Dvadesetak sudionika street art radionice sudjelovalo je u kreativnom osmišljavanju murala te se od mnogobrojnih ideja na kraju odlučilo za ” Inspiracija te čeka iza vugla”. Upoznali su se s tehnikama rada, a nakon toga izradili natpis koji je u potpunosti izmijenio dosadašnji izgled ulice koja nosi ime najpoznatijeg klanječkog umjetnika i u kojoj se nalazi kino Martin, Gradska knjižnica, kulturni centar i park u kojem se sve češće održavaju kulturni i umjetnički programi. Koliko je svima bilo zanimljivo, inspirativno i izazovno raditi sa sprejevima u boji najbolje svjedoči podatak da je cijeli zidić zapravo bio gotov za manje od pola sata, a sudionici itekako zainteresirani za neki novi umjetnički izazov u drugom dijelu Art Festa koji nas očekuje krajem ljeta. Bit će to najvjerojatnije podvožnjak prema Cesargradu.
U isto vrijeme u parku su djeca i njihovi roditelji uživali u kazališnoj predstavi “Sunčasta” nastaloj prema slikovnici Zorana Vakule, a u vrlo nadahnutoj izvedbi Tene Pataky i Igora Bakse (Tata Slikovnica) iz Malog teatra. Glumilo se, plesalo, izmišljalo stihove, pjevalo, malo i sunčalo uz sok za mališane, a kavicu za roditelje pa je po svemu ovo bila jedna jako lijepa subota u našoj “umjetničkoj ulici”.

U nedjelju 23. svibnja Klanjec Art Fest ugostio je još jedan zanimljiv program pod nazivom Glazba u muzeju. U atriju Galerije Antuna Augustinčića ljubitelji bluesa uživali su u svakom trenutku vrlo opuštenog koncerta Tomislava Golubana (usna harmonika, vokal)Vida Kotarskog (gitara) i Vjekoslava Gečeka (bas gitara). Od standarda do Golubanovih autorskih skladbi prepoznatljivih po kajkavskim stihovima, u živahnoj i duhovitoj interakciji s publikom (i jednim kućnim ljubimcem!), koncert je bio izvrsna najava za novo izdanje Zagorje Blues Etno Festivala koje u klanjec dolazi 28. kolovoza.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This