IN MEMORIAM – Željko Kovačić

kol 17, 2021 by

IN MEMORIAM – Željko Kovačić

U 70. godini života preminuo je Željko Kovačić, jedan od najboljih hrvatskih arhitekata, projektanata muzeja i izložbenih postava. 
Sva raskoš njegova talenta i kreativnosti možda je najbolje došla do izražaja u Muzeju krapinskih neandartalaca u kojem je spojivši najsuvremenije tehnologije s milenijima starim predmetima u multimedijalnu prezentaciju projektirao svjetski poznat, priznat i višestruko nagrađivan muzejski postav.

Željko Kovačić autor je arhitektonskog projekta “Kuća europskih himni i kulturna baština Klanjca” čiji završetak, nažalost, nije dočekao.

Pamtit ćemo ga kao dragog suradnika, autora likovnog postava izložbe Kulturna baština Klanjca – u susret Kući europskih himni koja je 2013. godine otvorena u franjevačkom samostanu u Klanjcu, a zajedno s Vitomirom Zamudom u Kulturnom centru Klanjec postavio je 2015. godine izložbu Priča o himni-priče o himnama prigodom obilježavanja 80. obljetnice otkrivanja spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku i 180. obljetnice objavljivanja Horvatske domovine Antuna Mihanovića u Danici.

Upućujemo iskrenu sućut obitelji, prijateljima i suradnicima Željka Kovačića.

Related Posts

Tags

Share This