Igor Jambrešić novi predsjednik Društva vinara Antun Mihanović

velj 23, 2019 by

Igor Jambrešić novi predsjednik Društva vinara Antun Mihanović

U petak 22. veljače 2018. u prostoru vinoteke “Klanječka pelnica” održana je redovna izborna skupština Društva vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec. 
Dosadašnji predsjednik Zvonko Lovrek, uz redovno godišnje izvješće o radu za proteklu godinu, osvrnuo se kratko i na cijeli i to čak devetogodišnji mandat u kojem je obavljao predsjedničku dužnost u ovoj agilnoj vinarskoj udruzi koja okuplja profesionalne vinare, ali i mnogobrojne vinogradare hobiste koji se bave vinarstvom u klanječkom vinogorju. Uz redovnu djelatnost Društva koja je usmjerena prvenstveno na edukaciju i savjetodavne aktivnosti, redovno godišnje ocjenjivanje vina, udruga je značajno doprinijela i revitalizaciji autohtone vinske sorte Sokol i promociji klanječkih vina, ali i organizirala cijeli niz druženja i izleta za svoje članstvo te aktivno sudjelovala u gradskim i županijskim manifestacijama.
Nakon usvajanja izvješća za 2018. godinu, Skupština Društva je, i to jednoglasno, izabrala i svoje novo vodstvo. 
Za predsjednika je izabran Igor Jambrešić, novi tajnik Društva je Filip Sever, a blagajnik će biti Zvonko Lovrek. Uz njih, u novi Upravni odbor izabrani su Nenad Posavec, Ivan Petrišić, Zvonko Sever, Ivan Jambrešić, Damir Pogačić, Ivan Vlahović, Božidar Pavlinić i Branimir Lovrečki.

Ova dobra kombinacija mlađih članova i nekolicine iskusnih vinara te zastupljenost i profesionalnih vinara i hobista te vinara s cijelog područja Grada Klanjca u vodstvu udruge, zasigurno su garancija i budućeg vrlo uspješnog rada Društva vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec.

Related Posts

Tags

Share This