I pod maskama uživali u predstavi “Preko veze”

lis 12, 2020 by

I pod maskama uživali u predstavi “Preko veze”

Iako je ljubitelje kazališne umjetnosti i vjerne posjetitelje hvalevrijednog programa “GFUK po Zagorju” ove godine na ulasku u Veliku dvoranu Grada Klanjca dočekalo mjerenje temperature, dezinfekcija ruku, obvezna maska, razmaknute stolice i za gotovo dvije trećine manje publike, ništa nije moglo pokvariti taj lijepi osjećaj koji GFUK već jedanaestu godinu zaredom donosi u naš grad. Ostali smo tako jedina sredina koja izvan Krapine otpočetka prati i podupire ovaj glumački festival. Svjesni koliko kazalištarcima, u ovim uvjetima u kojima smo se našli ove godine, znači svaka odigrana predstava, ni na trenutak nismo dvojili podržati  GFUK u ovom novom jesenskom terminu i gostujuće nam Kazalište Moruzgva s cabaretom “Preko veze” te na taj način pružiti svoju potporu kazališnoj umjetnosti. 

Punokrvna komedija puna crnog humora koja kirurški precizno smijehom, plesom i pjesmom secira boljke hrvatskog društva nasmijala je, ali sigurno i na razmišljanje natjerala dobro raspoloženu klanječku publiku. Velikim pljeskom nagrađena je izvedba Mile Elegović, Ane Begić Tahiri, Petre Dugandžić i Katarine Baban, četiri jaka ženska lika koja svoje živote u dragoj nam Hrvatskoj grade “vezama i vezicama”, a maestralno ih u ovoj predstavi Ivana Lea Lema igraju ponajbolje hrvatske glumice.

Uz poklone za glumice, ali i vrijednu sliku Stjepana Đukića Pište za Grad Klanjec, Klanjčanima se na dolasku zahvalio Adam Končić, a svi u dvorani poželjeli su pri odlasku samo da se idući GFUK održi u svom normalnom terminu u travnju i pred našom prepunom dvoranom. 

Zahvaljujemo na fotografijama Mladenu Županiću.

 

Related Posts

Tags

Share This