I Klanjec u nacionalnoj akciji Zasadi drvo, ne budi panj

lis 18, 2019 by

I Klanjec u nacionalnoj akciji Zasadi drvo, ne budi panj

Građanska inicijativa “Dani kolektivne sadnje drveća” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Inicijativu pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj”, a kojom se planira kolektivna sadnja drveća od 25. do 27. listopada ove godine prepoznao je i podržao i Grad Klanjec. 

Gradonačelnik Zlatko Brlek sastao se 30. rujna s lokalnim koordinatorom akcije Ivicom Benčićem te potpisao Pismo namjere.

Cilj ove inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

U ovu akciju već su se vrlo aktivno uključili učenici Područne škole Lučelnica te su svi učenici nižih razreda prikupljali plastične boce kako bi prikupili sredstva za kupnju sadnica.
Naša lokalna akcija održat će se u petak 25. listopada s početkom u 9,00 sati, a sadnice će se saditi kod PŠ Lučelnica.
Hrvatske šume donirat će 20 sadnica i to autohtonog drveća pa će se tako zasaditi drijen, glog, oskoruša, klokočika…, a Grad Klanjec nabavit će 4 sadnice ginka.

Svakako ste dobrodošli na ovu akciju pa pozivamo zainteresirane građane, roditelje, mame, tate, bake, djedove… sve koji u petak mogu pomoći u sadnji drveća da svakako dođu!

Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se 25. listopada!

 

Related Posts

Tags

Share This