I ja bum bil znameniti Klanjčan

svi 13, 2015 by

I ja bum bil znameniti Klanjčan

Uz Dane grada Klanjca prošloga je tjedna u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića održan zanimljiv program nazvan I ja bum bil znameniti Klanjčan zamišljen kao svojevrstan dan zanimanja.
Kulturni centar Klanjec odlučio je, naime, ove godine iznenaditi najmlađe sugrađane ponešto drugačijim programom od prošlogodišnjih. U školskoj sportskoj dvorani svim osnovnoškolcima, onima iz matične škole, ali i onima iz područne te starijoj grupi Dječjeg vrtića “Kesten” predstavili su svoja zanimanja pilot i instruktor u Heli centru iz Krapinskih Toplica Boris Rebić, meteorolog DHMZ-a Dražen Kaučić, voditeljica klanječke ispostave katastra Željka Šimunec, krojačica i vlasnica obrta Đurđica Seleš, medicinske sestre Vlatka Šoban i Gordana Turjak , odgajateljica Biserka Kušanić, slikarica Maja Vukina Bogović, kipar Krešimir Rod, televizijska novinarka Ružica Divac Borovečki, radijski voditelj Ivan Benc, liječnica Jasna Gmajnički, vatrogasci Ivan Zamuda i Ivica Hrbud te policajac Miro Kovačićek.

Na početku programa svoje zanimanje predstavili su i gradonačelnik Zlatko Brlek te ravnateljica škole Melita Ulama. A nakon što su uz pomoć Paule Kosić iz Kulturnog centra svi “vlasnici” ovih zanimljivih zanimanja kratko rekli kako su se za njega odlučili, kako su se školovali i što danas rade, djeca su imala priliku s njima porazgovarati i pitati ih sve što ih zanima jer je u dvorani svaki od njih imao i svoj mali punktić. Pa su tako primjerice vidjeli kako nastaje slikovnica,  kako se koristi lutka za vježbanje oživljavanja kojim nam liječnici spašavaju život, vidjeli su kako radi tv kamera ili kako se snima i emitira radijski program. Meteorolog Dražen Kaučić održao je u informatičkoj radionici nekoliko vrlo zanimljivih kratkih predavanja, krojačica je pokazivala svoj “alat za rad”, a sestre su čak i vadile šećer iz krvi pa su neki odmah posegnuli u svoje ruksake po sendviče. Mlađima su svakako bili osobito atraktivni policijski motor i vatrogasni kamion ispred dvorane.
Vjerujemo da je ovo bio zanimljiv i zabavan, a u isto vrijeme i edukativan program, a možda se netko od naših učenika jednoga dana odluči baš za neko od predstavljenih zanimanja.
Zahvaljujemo i svim našim suradnicima koji su se rado i s oduševljenjem odazvali i bili dio programa I ja bum bil znameniti Klanjčan, što od srca želimo i našim najmlađim Klanjčanima.

Related Posts

Tags

Share This