Klanjčani se rado odazvali humanitarnoj tomboli Zagorske lige protiv raka

pro 18, 2017 by

Klanjčani se rado odazvali humanitarnoj tomboli Zagorske lige protiv raka

Tradicionalno i to već petu godinu za redom aktivisti Zagorske lige protiv raka i vrijedni članovi  Udruge “Korak po korak do zdravlja” Klanjec priredili su u ovo adventsko vrijeme humanitarnu tombolu čija je  nakana prikupiti financijske priloge, ali još i više dati moralnu potporu i uputiti ohrabrenje oboljelima od malignih bolesti.

Puna Izložbena dvorana Gradske knjižnice “Antun Mihanović”, brojni građani Klanjca i okolnih mjesta na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom, prošloga petka, 15. prosinca 2017. najbolji su dokaz kako Klanjčani imaju razvijenu svijest o potrebi osobnog angažmana u humanitarnim akcijama, a  to je posebno naglasila i potpredsjednica Lige dr. Nada Jačmenica. Istaknula je kako Zagorska liga protiv raka već godinama ima veliku podršku u Klanjcu i kako Klanjčani mogu biti ponosni što se pri organizaciji takvih akcija vode onom narodnom – “Složna braća kuću grade”.  
Uz agilne klanječke aktiviste Zagorske lige protiv raka koje u ovim akcijama predvode Brankica i Danijel Greblički, Dragica Milčić i Jasna Gmajnički, Klanjec je grad koji s pravom može reći da se u takve inicijative složno uključuju i svi ostali te da svatko uspjehu pridonese na neki svoj način.

Udruga „Korak po korak do zdravlja“ ovom je akcijom zaokružila ovogodišnje aktivnosti usmjerene ka prevenciji i promicanju zdravlja, kao najveće vrijednosti koju imamo, a i ove godine članovi su dali veliku podršku organizaciji ove tombole. Građanima koji su još jednom otvorili svoja srca te kupnjom božićne tombole dali svoju osobnu podršku oboljelima od zloćudnih bolesti i svoj mali, ali vrijedni doprinos što uspješnijoj prevenciji, liječenju i rehabilitaciji pacijenata s malignim bolestima, zahvalila je predsjednica udruge dr. Jasna Gmajnički.

Lijepi program i ove su godine pripremili mali glumci Dramske družine Područne škole Lučelnica sa svojom učiteljicom Mirom Petek. Njihove scenske igre Ogledalce i Čuvajmo boje vode raznježili su i donijeli osmjeh na lice svakome u publici pa je to bila još jednom lijepa klanječka večer nakon koje su se svi koji su joj prisustvovali vratili svojim kućama punoga srca, kako i treba biti u ovo predblagdansko vrijeme.

 

 

Related Posts

Tags

Share This