Humanitarna akcija Roboti za Ivonu

velj 23, 2017 by

Humanitarna akcija Roboti za Ivonu

U nastojanju da pomognu svojoj maloj sugrađanki, šestogodišnjoj djevojčici Ivoni Knezić, koja boluje od cerebralne paralize, Društvo „Naša Djeca“ Klanjec, Udruga „Korak po korak do zdravlja“, Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec, Krapinsko-zagorska županija, Osnovna škola „Antun Mihanović“ Klanjec, KUD „Antun Mihanović“ Klanjec te Glazbeno-plesni studio „Ritam“, uz potporu Krapinsko-zagorska županije i Grada Klanjca, odlučili su udružiti snage u organizaciji humanitarne akcije „Roboti za Ivonu“.

Naime, Ivona je prekrasna i vesela djevojčica i živi u Klanjcu s roditeljima i malenim bratom. Neposredno nakon rođenja u kratkom periodu dva su joj puta operirana crijeva, a nedugo poslije dijagnosticirana je i cerebralna paraliza. Ivona nikada nije prohodala. Kreće se uz pomoć invalidskih kolica i svojih upornih roditelja. Ivona gotovo svakodnevno pohađa fizikalnu terapiju u Krapinskim Toplicama, u kojoj je vrlo savjesna i uporna. Najveća želja joj je prohodati. Ivona je jesenas krenula u malu školu u kojoj se, iako fizički teško, jako dobro snalazi. Sljedeće školske godine Ivona kreće u školu, i tome se jako veseli.

U pokušaju ostvarenja svoje želje i cilja, Ivona je dobila priliku iskušati jedinstvenu suvremenu terapiju – neurorehabilitaciju robotikom u Poliklinici Glavić u Dubrovniku*.

Ivona ima osigurani termin početka terapije 13. ožujka 2017. g., a predviđeno trajanje terapije je dva mjeseca, a po potrebi i dulje. Međutim, troškovi terapije zajedno sa troškovima života, iznose preko 80.000,00 kn.
Obzirom na navedeno, a također i u sklopu nastojanja da gradu Klanjcu osigura status „Grad – prijatelj djece“, Društvo „Naša djeca“Klanjec pokrenulo je inicijativu za organizaciju humanitarne akcije kojom bi se pokušala djelomično osigurati financijska sredstva za pokriće troškova terapije, a koju su objeručke prihvatili Krapinsko-zagorska županija , Grad Klanjec, Udruga „Korak po korak do zdravlja“,  Kulturni centar Klanjec, , Osnovna škola „Antun Mihanović“ Klanjec, KUD „Antun Mihanović“ Klanjec te Glazbeno-plesni studio „Ritam“.

U svrhu prikupljanja donacija za pokriće troškova terapija male Ivone, otvoren je poseban žiro-račun: IBAN HR8223600003117144334 MELITA KNEZIĆ
Stoga Vas ovim putem molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, uplatom na gore navedeni žiro-račun, uz naznaku: „troškovi terapije Ivone Knezić“, pridonesete humanitarnoj akciji „Roboti za Ivonu“ te pomognete Ivoni Knezić u ostvarenju njene najveće želje!

U subotu, 4. ožujka 2017. u 18,00 sati priredit ćemo i veliki dječji humanitarni koncert “Roboti za Ivonu” u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Mihanovića u Klanjcu s prodajom ulaznica i dodatnim sadržajima. Možemo najaviti da će na koncertu nastupiti djeca iz klanječkog vrtića “Kesten”, klanječke škole, Glazbeno-plesni studio “Ritam”, dječji zbor “Cvrkutići” iz Svetog Križa Začretja, folklorna sekcija i dječji folklor KUD-a “Antun Mihanović” te brojni mali solisti koji će zapjevati i zaplesati kako bi pomogli prikupiti sredstva za liječenje male Ivone.

Društvo „Naša djeca“ Klanjec
Predsjednica
Jelena Bašić

Related Posts

Tags

Share This