Hrvatska pastrvaška liga održana u Zelenjaku

tra 9, 2024 by

Hrvatska pastrvaška liga održana u Zelenjaku

U prelijepom Zagorju na rijeci Sutli Hrvatski športsko ribolovni savez je ove godine po dvadeseti peti put organizirao pojedinačnu ligu pod nazivom “LOV PASTRVE NA TEKUĆIM VODAMA PRIRODNIM MAMCIMA – LIGA 2024.“ .

Uz odobrenje nosioca gospodarenja ŠRD „SUTLA“ KLANJEC i veliku pomoć njenih članova, Liga je održana na rijeci Sutli i to u dijelu zvanom Zelenjak. Liga je organizirana kroz 6 kola u terminima 03.03.2024. do 23.03.2024., a  sudjelovalo je 11 natjecatelja iz pet različitih sportsko ribolovnih klubova – udruga iz cijele Hrvatske. Promjenljivo ožujsko vrijeme i ove je godine pokazalo svoju raskoš tako da se lovilo u temperaturnom rasponu od 3 do 18 stupnjeva celziusa po lijepom sunčanom vremenu sa i bez vjetra, uz povremene kišne pljuskove ili po dosta jakoj kiši. Nedostajao nam je samo snijeg. Rijeka Sutla je potpuno pratila meteorološke uvjete sa vodostajem od +82 cm do +329 cm – od potpuno bistre vode  do potpuno mutne vode.

Lov se odvijao od idealnih uvjeta na bistroj vodi kod vodostaja +82 cm do zamućene vode kod vodostaja od +135. Sam lov bio je dosta težak te su ulovi bili različiti, a natjecatelji su se u različitim uvjetima snalazili prema vlastitim procjenama.

Najbolje rezultate postigao je najmlađi natjecatelj Marko Minanov koji je ovogodišnji prvak Lige i osvojio je ligu s 12 bodova i 48 ulovljenih riba. Viceprvak je Anđelo Orač, najstariji natjecatelj s 24 boda i 35 ulovljenih riba. Treće plasirani je Saša Borošić s 26 bodova i 30 ulovljenih riba. Slijede na četvrtom mjestu Zlatko Poparić s 30 bodova, peti je Boris Grubić, prošlogodišnji prvak s 32 boda. Na 6. mjestu je Željko Kljajić, 7. mjesto zauzeo je Darko Pažulić, 8. mjesto Siniša Slavinić, 9. mjesto Darko Jurešić, 10. mjesto Anđelko Pregiban, a 11. mjesto Damir Habunek. Pet prvoplasiranih čine reprezentaciju i sljedeće godine će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Čestitke svim natjecateljima na postignutim rezultatima uz poziv da se vidimo sljedeće godine u što većem broju!

Samo natjecanje odvijalo se uz pomoć predstavnika Saveza sportsko ribolovnih društava Krapinsko-Zagorske Županije, vrhovne sutkinje Ljerke Kahlina, suca Zvonka Vlahovića i delegata Igora Malusa.                     

I na kraju ovogodišnjeg prvenstva veliko HVALA SSRDKZŽ i domaćinu ŠRD „SUTLA” Klanjec na svemu pruženom, a posebno HVALA Predsjedniku HŠRS Vladimiru Severu koji nas je obišao i zajedno sa snimateljem ovjekovječio našu disciplinu.

Odlični uvjeti, ugodan boravak,  dobro druženje te otvoren poziv nosioca gospodarenja ŠRD „SUTLA” Klanjec potiče nas da se i sljedeće godine nađemo na istom mjestu na novom prvenstvu HŠRS-a u „Lovu pastrva na tekućim vodama prirodnim mamcima”.                                          

Anđelo Orač, administrator HPL

 

Related Posts

Tags

Share This