Ana Pleško i Roko Kroflin pobjednici su gradskog natjecanja u čitanju naglas

lis 26, 2019 by

Ana Pleško i Roko Kroflin pobjednici su gradskog natjecanja u čitanju naglas

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” bila je domaćin i organizator još jednog gradskog natjecanja u čitanju naglas na kojem su u petak 25. listopada 2019. godine odabrane odlomke iz omiljenih knjiga čitali učenici od 3. do 8. razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec i PŠ Lučelnica. 
Ciljevi natjecanja na kojem su se naši učenici natjecali u dvije kategorije, mlađoj od 3. do 5. razreda i starijoj od 6. do 8. razreda, poticanje je čitanja i popularizacija knjige, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje usmenog izražavanja i razvijanje motivacijskih sposobnosti.
Prosudbena komisija u kojoj su bile Sekica Filko, Verica Havrle, Sanja Horvatić-Golubić, prof. i Ines Negovec, prošlogodišnja pobjednica na gradskom natjecanju u starijoj kategoriji,  s uživanjem je odslušala petnaest malih čitača naglas i odabrala najbolje.

U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Ana Pleško iz 4. razreda, drugo mjesto pripalo je Hani Ricijaš, 4. razred, dok je treći bio Emil Rinarelli iz 3. razreda.

U starijoj kategorija ovogodišnji pobjednik je Roko Kroflin iz 6. razreda, druga je bila Lorena Petek iz 7. razreda, dok je treće mjesto pripalo Jeleni Babić iz 7. razreda.
Za ovo natjecanje učenike su pripremali i mentori Barbara Bogović,  Melita Krušelj, Mira Petek, Ivica Benčić, Barbara Beronja i Dragica Gajšak.
Ana Pleško i Roko Kroflin predstavljat će Gradsku knjižnicu “Antun Mihanović i klanječku školu na županijskom natjecanju koje 6. studenog 2019. organizira Općinska knjižnica Marija Bistrica.
Gradska knjižnica prigodnim je poklončićem nagradila i sve ostale sudionike ovog lijepog i vrijednog natjecanja i susreta s knjigom, a bili su to Ema Bašić, Ellen Bogović, Vida Magdalena Iveković, Jakov Šoštar, Tiana Vlaisavljević, Lorena Grahovar, Lea Kralj, Ela Rumiha i Klara Šarlog.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This