Gradsko natjecanje u čitanju naglas

lis 30, 2018 by

Gradsko natjecanje u čitanju naglas

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” bila je domaćin i organizator gradskog natjecanja u čitanju naglas na kojem su u ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine odabrane odlomke iz omiljenih knjiga čitali učenici od 3. do 8. razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec i PŠ Lučelnica. 
Ciljevi natjecanja na kojem su se naši učenici natjecali u dvije kategorije, mlađoj od 3. do 5. razreda i starijoj od 6. do 8. razreda, poticanje je čitanja i popularizacija knjige, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje usmenog izražavanja i razvijanje motivacijskih sposobnosti.
Prosudbena komisiji u kojoj su bile Verica Havrle,  Katarina Matošević Šoban i prošlogodišnja pobjednica na gradskom natjecanju u starijoj kategoriji Petra Slovenec s uživanjem su odslušale dvadeset malih čitača naglas i odabrale najbolje.

U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Hana Ricijaš iz 3. razreda s odlomkom iz knjige Ja magarac, drugo mjesto pripalo je Dorotei Kapčić, 3. razred, dok je treća bila Lea Kralj iz 5. razreda.

U starijoj kategorija pobjednica je Ines Negovec iz 7. razreda koja je odabrala odlomak iz knjige Djevojčica iz Afganistana, druga je bila Ella Išek iz 7. razreda, dok je treće mjesto pripalo Loreni Grahovar iz 6. razreda.
Za ovo natjecanje učenike su pripremale i mentorice Barbara Bogović,  Snježana Galović, Barbara Beronja i Dragica Gajšak.
Hana Riciaš i Ines Negovec predstavljat će Gradsku knjižnicu “Antun Mihanović i klanječku školu na županijskom natjecanju koje 7. studenog 2018. organizira Općinska knjižnica Marija Bistrica.

Related Posts

Tags

Share This