Gradska knjižnica s korisnicima Doma za starije Sveta Katarina

velj 15, 2023 by

Gradska knjižnica s korisnicima Doma za starije Sveta Katarina

Uz ovogodišnje Valentinovo i Međunarodni dan darivanja knjiga, Gradska knjižnica “Antun Mihanović” organizirala je kreativnu likovnu radionicu za djecu i mlade “Knjiga v srcu”. U prostoru starog dječjeg vrtića, u koji se privremeno preselila Gradska knjižnica, lijepo su se snašli najmlađi članovi i voditeljica radionice, nova ravnateljica Adrijana Čelec. Prva je to u nizu radionica i susreta s najmlađima koji ih očekuju u “novoj” knjižnici, a kada dođe lijepo vrijeme i u parku. Izrađivali su se slikoviti i maštoviti označivači knjiga, a vrijedne dječje ruke, osim crtanja i oslikavanja bookmarkera, ispisale su i kratke poruke na koricama otpisanih knjiga.
Na Međunarodni dan darivanja knjiga, 14.veljače, Gradska knjižnica knjigama s dječjim porukama i oslikanim bookmarkerima pronašla je novi dom i to kod korisnika Doma za starije Sveta Katarina u Zagorskim Selima. Darovane knjige razveselile su korisnike, a vrijeme provedeno s njima na Valentinovo bilo je uistinu ugodno, a na trenutke i dirljivo. Zahvalni korisnici zahvalili su se zajedničkom pjesmom, koja je potvrdila njihovo oduševljenje, a s vrijednim djelatnicama Doma Sveta Katarina dogovorena je i buduća suradnja.     

Gradska knjižnica “Antun Mihanović” sudjelovala je i na svečanoj dodjeli nagrada ‘Denis Vincek’ najčitateljima Krapinsko – zagorske županije koja je 13. veljače održana u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru. Titula najčitateljice u klanječkoj knjižnici za 2022. godinu pripala je dugogodišnjoj aktivnoj članici Dubravki Cimperšak iz Tuhlja. Čestitamo!

 

 

Related Posts

Tags

Share This