Gradska knjižnica postavila kućice za knjige u gradske parkove

ruj 2, 2018 by

Gradska knjižnica postavila kućice za knjige u gradske parkove

Gradska knjižnica i čitaonica „Antun Mihanović“ Klanjec ovih je dana u parkove na području grada postavila tri kućice za knjige i tako se upisala na svjetsku kartu projekta Little Free Library u okviru kojeg je već postavljeno čak 50 000 malih besplatnih knjižnica diljem svijeta.

Ulična mini knjižnica čeka male i velike ljubitelje knjiga na dječjem igralištu u parku u Novim Dvorima, u centru Lučelnice te u parku na Trgu mira. Na taj način klanječka Gradska knjižnica želi omogućiti građanima besplatnu posudbu i međusobnu razmjenu knjiga  te tako na neposredan način promicati pismenost, ljubav prema čitanju, ali i vrijednost i važnost zajedništva u našoj maloj zajednici. A upravo su zajedništvom i nastale ove male kućice, s malo truda i puno dobre volje. Materijal je osigurala Gradska knjižnica, projektanti i stolarski majstori volonteri bili su Vitomir i Ivan Zamuda koji su ih izradili u svojoj kućnoj hobi radionici, stupove za postavljanje donirao je Branimir Lovrečki, a male betonske temelje napravila je Zanatska radnja Gašpar. Kao i u drugim sredinama diljem svijeta u kojima su slične kućice oslikali lokalni umjetnici, naše su djelo klanječke akademske slikarice Adrijane Čelec.
 
Kućice za knjige rade na principu: posudi, pročitaj, podijeli ili pokloni!

U kućici za knjige možete:
POSUDITI KNJIGU – ako u njoj nađete knjigu koju želite pročitati, uzmite je!
PODIJELITI KNJIGU – pročitanu knjigu vratite u kućicu ili je posudite prijatelju!
DONIJETI KNJIGU – donesite u kućicu svoju knjigu tako da ona uvijek bude puna zanimljivog štiva!

Dakle, zavirite slobodno u kućice u koje je Gradska knjižnica za početak stavila određeni broj slikovnica, dječjih knjiga, knjiga za mlade te beletristike za odrasle, uzmite knjigu koja vam se sviđa, kad je pročitate vratite je, a bilo bi nam jako drago i da sa svojih polica uzmete nešto što vam je možda višak i donesete u naše kućice. Na taj biste ih način  obogatili, omogućili užitak čitanja svojim susjedima i sugrađanima, ali se i aktivno uključili u ovu našu akciju poticanja čitanja. 

Related Posts

Share This