Gradonačelnik u Pakracu potpisao ugovor za projekt Popodne u vrtiću

stu 20, 2018 by

Gradonačelnik u Pakracu potpisao ugovor za projekt Popodne u vrtiću

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i ravnateljica Dječjeg vrtića “Kesten” Jelena Bašić prisustvovali su svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za projekte odobrene na natječaju „Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“ koje je u ponedjeljak 19. studenoga 2018. upriličeno u Hotelu „Pakrac“. 
Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uručila je deset ugovora, a osim klanječkom gradonačelniku Zlatku Brleku za projekt “Popodne u vrtiću”, ugovori su uručeni i za projekte koje će  provoditi predškolske ustanove iz Pakraca, Josipdola, Crikvenice, Blata, Podbalja, Pitomače i Zagreba i to ukupne vrijednosti 34,7 milijuna kuna. 

Obraćajući se gostima, među kojima je osim predstavnika ugovorenih strana i partnera bio i Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i Europskih fondova, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević istaknula je kako ovakvi projekti  znače puno jer će omogućiti dvosmjenski rad vrtića što je veliki doprinos ukupnoj kvaliteti života u zajednici.

Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, podsjetila je drugu ugovorenu stranu da pravi izazovi kreću tek sada jer najlakše je potpisati ugovor, ali puno teže ga je odraditi, a u tome im je prva stepenica Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je partner u ovom projektu financiranom od strane Europskog socijalnog fonda s ukupno više od 300 milijuna kuna, pri čemu je, s ovih današnjih deset dodijeljenih u Pakracu, do sada ugovoreno 223 milijuna kuna u više od sto predškolskih ustanova.

Ruža Hrga, pomoćnica ravnatelja HZZ, čestitajući ugovorenim stranama, naglasila je da ih što kraćem vremenu očekuje u Zavodu jer se veseli svakom novom zapošljavanju, a ovaj projekt pruža te mogućnosti.

Upravo to dogodit će se i u Dječjem vrtiću “Kesten” Klanjec koji će zahvaljujući bespovratnim sredstvima od čak nešto više od milijun i dvjesto tisuća kuna produžiti svoj rad do 19:00 sati, zaposliti još jednu odgajateljicu/odgajatelja na pola radnog vremena, administrativnog tajnika za provedbu projekta, a dvije glavne teme u raznovrsnim aktivnostima za djecu, roditelje i zaposlenike klanječkog vrtića u idućih 30 mjeseci bit će vezane uz zdravu prehranu i stem područje. 

Related Posts

Tags

Share This