Gradonačelnik primio roditelje novorođenih klanječkih beba

srp 14, 2017 by

Gradonačelnik primio roditelje novorođenih klanječkih beba

U četvrtak, 13. srpnja 2017. gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao je na dječjem odjelu Gradske knjižnice Antuna Mihanovića prijem za roditelje novorođenih Klanjčana u prvoj polovici 2017. godine. Uz gradonačelnika i njegovu tajnicu Jelkicu Žigman, mališane su dočekale i v.d. ravnateljice knjižnice Mirjana Čelec, te predsjednica Društva “Naša djeca” Jelena Bašić.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 1.000,00 (za prvo dijete) i 2.000,00 kn (za drugo ili slijedeće dijete), te prigodne poklone Gradske knjižnice i Društva „Naša djeca“.

Nakon relativno, kad je riječ o natalitetu na području Grada Klanjca, dobre i ohrabrujuće prošle godine, gradonačelnik je istaknuo kako je u prvih šest mjeseci ove godine Klanjec bogatiji za samo osam novorođenih beba te kako se svi nadamo puno boljoj drugoj polovici 2017. Također je roditelje upoznao s tijekom gradskih nastojanja da se izgradi novi dječji vrtić. Projekt izgradnje nove zgrade vrtića prijavljen je za sufinanciranje iz europskih fondova sa svom potrebnom dokumentacijom te se čeka evaluacija prijavljenog projekta. Gradonačelnik je istaknuo i kako je njegova najveća želja da ovi mališani kad budu kretali u vrtić, krenu u novoizgrađeni. Jelena Bašić pozvala je mlade roditelje da se pridruže radu Društva “Naša djeca” i uključe u predstojeće aktivnosti koje će DND organizirati, a v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Mirjana Čelec pozvala ih je da što više koriste trogodišnje besplatno članstvo u knjižnici, gdje im uz posudbu knjiga i slikovnica, na dječjem odjelu stoji na raspolaganju i kutak za dojenje uz prematalicu za bebe.

 Novorođeni u prvoj polovici 2017. godine su:

Tea Špoljar, Nicol Harapin, Lovro Žitnik, Marija Medvedec, Matija Antolić, Mateo Vlahović, Matej Kramarić i Laura Čukac.

Related Posts

Tags

Share This