Gradonačelnik primio roditelje novorođenih Klanjčana

pro 24, 2019 by

Gradonačelnik primio roditelje novorođenih Klanjčana

U petak 20 prosinca 2019. gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao je u Gradskoj knjižnici posljednji prijem za roditelje novorođenih Klanjčana za ovu godinu. Uz gradonačelnika, mališane je dočekale i ravnateljica Knjižnice Maja Vukina Bogović.

Gradonačelnik je, uz iskrene čestitke i najbolje želje, s posebnom radošću obavijestio roditelje kako izgradnja novog vrtića napreduje prema planu i gotovo je sigurno da će vrtić biti završen i prije roka. Ova generacija malih Klanjčana imat će tako na raspolaganju suvremene i odlično opremljene i jaslice i vrtić, a liste čekanja u gradu Klanjcu postat će prošlost. Ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović obradovala je roditelje trogodišnjim besplatnim članstvom u knjižnici te ih pozvala da ga koriste i za sebe i za svoje mališane kako bi od prvih dana razvijali ljubav prema knjigama i čitanju te uručila prigodne poklone Društva “Naša djeca” Klanjec.

Bio je ovo sigurno jedan od najljepših gradskih prijema u ovoj godini koja će ostati zabilježena i po jednom od najljepših događaja. Naime, u 2019. u Klanjcu se rodilo čak 32 djece, a pravi “baby boom” doživljavaju pak naše Gredice.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 2.000 kn za prvo dijete,  3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna. U ovoj godini Grad Klanjec isplatio je financijsku pomoć za 32 novorođenih, a možda nam prosinac donese još koju bebu. 

U drugoj polovici 2019. godine rođeno je 15 mališana: Teo Borošak (Gredice 86), Lena Čukac (Tuheljska 2), Doris Gajšak (Dol Klanječki 47), Elena Gašpar (Lučelnica 76), Franka Hrbud (Sutlanska 3), Fran Jakovljević (Lijepe naše 22a), Elena Lojna (Letovčan Novodvorski 40), Dominik Pavlinić (Lučelnica 74), Ruža Marija Šoban (Gredice 9), Mihael Špoljar (Gredice 29a), Tin Sušec (Gredice 76a), Ema Terzić (Lijepe naše 38), Lukas Zebolc (Ledine 56) i Emanuel Žigman (Police 69), Katja Cingulin (Gredice 21a). 

Čestitamo svima koji su postali roditelji u 2019. godini te se veselimo prinovama u jednakom ili još većem broju 2020!

 

Related Posts

Tags

Share This