Gradonačelnik potpisao ugovore za pomoći školovanju

pro 22, 2015 by

Gradonačelnik potpisao ugovore za pomoći školovanju

Gradonačelnik Zlatko Brlek u nedjelju, 20. prosinca potpisao je ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.
Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 10 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u iznosu od 250,00 Kn mjesečno, od toga 8 pomoći dodijeljeno je na temelju socijalnog statusa obitelji učenika, a dvije na temelju dosadašnjeg uspjeha u školovanju.
Četiri studenta primat će pomoć u iznosu od 550,00 kn mjesečno temeljem socijalnog statusa, a dvoje zbog uspjeha.
Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu učeničkih i studentskih pomoći gradonačelnik je donio odluku o dodjeli još dvije godišnje financijske pomoći.
Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će ova financijska pomoć biti roditeljima dobrodošla te barem mala pomoć u podmirenju troškova koji tijekom školovanja, kako srednjoškolskog, a osobitog studentskog, nisu mali. Učenicima je zaželio puno uspjeha u školovanju te da nakon njega nađu posao ponajprije u svom gradu i domovini. Bila je to naravno prigoda i za božićno-novogodišnju čestitku koju su gradonačelnik, učenici, studenti i njihovi roditelji međusobno razmijenili u ovo nedjeljno jutro.

Related Posts

Tags

Share This