Gradonačelnik potpisao ugovor iz programa razvoja energetskih sustava

tra 22, 2014 by

Gradonačelnik potpisao ugovor iz programa razvoja energetskih sustava

U sklopu službenog posjeta  Krapinsko-zagorskoj županiji  u prostorima Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina u utorak, 15. travnja ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potpisano je 28 ugovora o sufinanciranju projekata s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, udrugama i naposlijetku Krapinsko – zagorskom županijom.

Ugovor o financijskoj potpori preko Javnog poziva iz programa Razvoj energetskog sustava, Program poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu  s ministrom Vrdoljakom potpisao je i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek. Sredstva u iznosu od 137.000,00 kn uložit će se u  energetsku obnovu zgrade Grada Klanjca na Trgu mira.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je ovom prigodom kako su Krapinsko – zagorska županija, zagorske JLS i udruge pokazale da su među najspremnijima za povlačenje sredstava što su i dokazale prijavama i ostvarenim potporama u iznosu od 2.466.571,48 kn od 11,5 milijuna kuna koje je Ministarstvo osiguralo za Javni poziv raspisan u siječnju. Cilj Javnog poziva je poticanje korištenja i razvoj energetske učinkovitosti te korištenje obnovljivih izvora energije. Svim korisnicima potpora čestitao je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i naglasio kako je Krapinsko-zagorska županija energetski učinkovita jer je među prve tri županije u Republici Hrvatskoj po projektima u tom gospodarskom području. Ovakav Javni poziv je probna verzija za povlačenje sredstava iz EU Fondova. Naglasio je važnost projektiranja i pisanja projekata kako bi bili spremni aplicirati čim se otvore natječaji.

Nakon potpisivanja ugovora uslijedio je sastanak sa deset po prihodima najuspješnijih tvrtki Krapinsko – zagorske županije, a to su VETROPACK STRAŽA TVORNICA STAKLA D.D., JEDINSTVO D.D., TRGOSTIL D.D., KOTKA D.D., TRGOCENTAR D.O.O , VALOVITI PAPIR DUNAPACK D.O.O., PREDIONICA KLANJEC D.O.O., INKOP OBUĆA D.O.O., REGENERACIJA D.O.O., KOSTEL PROMET D.O.O.. Sastanku su bili nazočni, Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, Željko Kolar, župan KZŽ, Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik župana KZŽ, Jasna Petek, zamjenica župana KZŽ, Luka Čuljak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Vid Šanjug, predsjednik HGK Županijske komore Krapina, Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore KZŽ, Sanja Mihovilić, direktorica HGK Županijske komore Krapina.

Related Posts

Tags

Share This