Gradi se nogostup u Gredicama

kol 20, 2020 by

Gradi se nogostup u Gredicama

U tijeku su radovi na izgradnji nogostupa uz županijsku cestu 2186 koji se u fazama gradi od ulaza za naselje Lepoglavec, preko Gredica do Novih Dvora. Nakon prošlogodišnje faze izgradnje pločnika u Novim Dvorima, ovogodišnja treća faza izvodi se na cca 420 metara dugoj dionici u Gredicama.
Naime, s obzirom da je riječ o dugoj dionici te nije moguće osigurati financijska sredstva koja bi bila dostatna za izgradnju cijelog nogostupa odjednom, prioritet imaju one dionice koje najviše koriste djeca te kojim školarci svakodnevno idu do autobusnih stajališta na školski autobus, a sve kako bi se osigurala što veća sigurnost u prometu.
Radovi uz kolnik obuhvaćaju izradu oborinske odvodnje te izgradnju pješačke staze, a nakon provedenog  javnog nadmetanja izvodi ih Niskogradnja-autoprijevoz Iveković, vl. Marka Ivekovića iz Svetog Križa.
Vrijednost radova III. faze izgradnje nogostupa iznosi 575.958,75 kn, a uz Grad Klanjec sufinancira ih Županijska uprava za ceste KZŽ  i Ministarstvo gospodarstva RH.

 

Related Posts

Tags

Share This