Grad Klanjec potpisao sporazum o otpisu dugova blokiranim građanima

sij 20, 2015 by

Grad Klanjec potpisao sporazum o otpisu dugova blokiranim građanima

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisala je u ponedjeljak, 19. siječnja  u Zaboku s gradonačelnicima i načelnicima devet zagorskih gradova i općina Sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća određenog dijela građana, odnosno Sporazum o otpisu dugova blokiranim, najsiromašnijim građanima.
Sporazum je potpisao i gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek.

Uz njega, dugove najsiromašnijim građanima otpisat će i gradovi Oroslavje, Pregrada i Zabok te općine Bedekovčina, Hum na Sutli, Kumrovec, Sveti Križ Začretje i Tuhelj.

Riječ je o jednokratnoj mjeri za određeni broj socijalno najugroženijih građana, a uskoro slijedi nova zakonska mjera osobnog stečaja, rekla je ministrica Opačić. Dodala je da će građani kojima se prvima odobri mjera za otpis dugova proći i kroz edukaciju da se ponovo ne nađu u istim problemima, te pojasnila tko se i na koji način može prijaviti za tu mjeru.

Župan Željko Kolar, koji je također bio na potpisivanju Sporazuma, pozvao je sve gradonačelnike i načelnike, koji se nisu još uključili, da podrže ove mjeru. Poziv je upućen svima, bez obzira na političku opciju, rekao je župan. U ovom trenutku bilo bi pogubno da gradonačelnici i načelnici, zbog politike i zbog toga što smo ušli u izbornu godinu ne podrže ovu mjeru, zaključio je župan.

 

Related Posts

Tags

Share This