Grad Klanjec nominiran za najbolji grad po ostvarenom napretku kvalitete života

lis 8, 2021 by

Grad Klanjec nominiran za najbolji grad po ostvarenom napretku kvalitete života

Ovogodišnji, četvrti izbor najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, agencije Ipsos i portala Gradonačelnik.hr startao je utvrđivanjem liste gradova koji su ušli u najuži izbor za nagrade koje će biti dodijeljene 21. listopada ove godine u Novom Vinodolskom, a Grad Klanjec ušao je u finalnu konkurenciju u kategoriji postignutog najvećeg napretka u osiguranju kvalitete života svojih stanovnik

Trenutačno su poznati gradovi kandidati za pobjednike u četiri od ukupno sedam kategorija izbora najboljih gradova. Riječ je o kategorijama obrazovanje i mladi, gospodarstvo, kvaliteta života i najveći napredak. Priznanje gradu koji je, prema kriterijima organizatora, postigao najveći napredak u osiguranju kvalitete života svojih stanovnika, dodjeljuje se prvi put.

Nagrada za najveći napredak u kvaliteti života izračunata je tako da se usporedio poredak u kategoriji kvaliteta života u 2020. u odnosu na poredak za istu tu kategoriju u sklopu prvog izbora najboljih hrvatskih gradova 2018.

Prvi gradovi kandidati za priznanje najbolji grad u ostvarenom napretku kvalitete života su Klanjec (Krapinsko-zagorska županija), Križevci, Metković, Sinj i Sisak. Oni su ostvarili najveći napredak u najmanje šest promatranih indikatora.

Više možete pročitati u Jutarnjem listu na poveznici: https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/cakovec-u-izboru-ove-godine-brani-titulu-grada-u-kojem-se-zivi-najbolje-15107304

Related Posts

Tags

Share This