Grad Klanjec na drugom mjestu u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj

lip 5, 2019 by

Grad Klanjec na drugom mjestu u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj

Jedna od najboljih demografskih mjera svakako je ulaganje javnih proračunskih sredstava u predškolski odgoj. Prema pisanju Jutarnjeg lista i portala gradonačelnik hr. koji su analizirali podatke Ministarstva financija, Grad Klanjec nalazi se na drugom mjestu u Hrvatskoj po udjelu izdvajanja gradova za predškolski odgoj u proračunu, a na osmom mjestu kada se gleda izdvajanje po stanovniku. 
Analizirani podaci pokazali su i da se među top 10 gradova u Hrvatskoj koji najveći udio iz svog proračuna izdvajaju za vrtiće uglavnom mali i srednji gradovi. 

Grad Klanjec tako za predškolski odgoj izdvaja 11% svoga proračuna.

Više od 500 vrtića gradi se ili obnavlja u Hrvatskoj sredstvima iz fondova EU, a Grad Klanjec ovoga je trenutka u postupku javne nabave nakon koje će krenuti izgradnja novog vrtića. Uz sufinanciranje boravka djece u klanječkom, ali i drugim vrtićima, provodi se i niz drugih mjera kojima se podižu standardi predškolskog odgoja. Tu svakako treba spomenuti da Grad Klanjec provodi još jedan europski projekt – Popodne u vrtiću koji je omogućio rad vrtića do 19 sati te niz drugih aktivnosti. 

Kad se gleda po izdvajanju iz proračuna, najviše je za vrtiće izdvojio Grad Požega, a gledajući per capita na prvom je mjestu Vodnjan.

https://infogram.com/gradovi1-1hxj480x91w56vg

 

Related Posts

Tags

Share This