Gotovo 17 milijuna kuna za obnovu Brozove zgrade iz Fonda solidarnosti EU

lip 8, 2022 by

Gotovo 17 milijuna kuna za obnovu Brozove zgrade iz Fonda solidarnosti EU

Povjerenstvo za odabir projekata Ministarstva kulture i medija donijelo je odluku o dodjeli sredstava u visini od 16 milijuna i 830 tisuća kuna za prijavljeni projekt konstruktivne sanacije Brozove zgrade na Trgu Antuna Mihanovića/ zgrada Gradska knjižnica i Porezne uprave/ koji uključuje izradu projektne dokumentacije i konstruktivnu obnovu zgrade čiji je aneks u Augustinčićevoj ulici, odnosno dječji odjel Gradske knjižnice i dvorane na katu i potkrovlju, od petrinjskog potresa privremeno neuporabljiv zbog nastalih oštećenja.
Na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije uspješno se prijavio Grad Klanjec, uz suglasnost Porezne uprave kao suvlasnika.

Radovi koji se trenutno izvode na zgradi Gradske knjižnice, radovi su hitne sanacije kako ne bi došlo do još većeg oštećenja zgrade, prvenstveno zbog vremenskih neprilika, a iznosom od nešto više od 100 tisuća kuna financira ih Grad Klanjec vlastitim sredstvima. Jednako tako je u suradnji Grada Klanjca i Croatia osiguranja d.d. saniran dvorišni zabatni zid na adresi Trg Antuna Mihanovića 3 koji je prijetio urušavanjem. 

 

Related Posts

Tags

Share This