Godišnje druženje klanječkih umirovljenika

stu 12, 2015 by

Godišnje druženje klanječkih umirovljenika

Klanječki umirovljenici, članovi Udruge umirovljenika grada Klanjca, i to njih čak 150 okupili su se u četvrtak, 12. studenog 2015. u restoranu Zelenjak na godišnjoj skupštini, ali i svom tradicionalnom godišnjem druženju.
Izvješće o radu podnijela je predsjednica Katica Kantura istaknuvši brojne aktivnosti udruge, od organizacije izleta u različite krajeve Lijepe naše i druženja uz Novu godinu i Valentinovo, besplatnog informatičkog osposobljavanja članova, osnivanja Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo koju vodi Brankica Greblički,  a čije su članice ukrasile pisanicama drvce na glavnom gradskom trgu, sudjelovale u kulinarskom natjecanju udruga za Dan grada, priredile izložbu Iz bakinog ormara za Klanječke jeseni te sudjelovale na manifestaciji 100% zagorsko u Zagrebu do redovitog objavljivanja informacija o aktivnostima udruge u Umirovljeničkom listu i na web stranicama grada. Zahvaljujući članicama ove vrijedne udruge i OŠ Antuna Mihanovića dobila je donaciju za pripomoć pri organizaciji maturalnog putovanja. Predsjednica je istaknula i izvrsnu suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom, Gradom, Kulturnim centrom Klanjec i Gradskom knjižnicom.
Već po starom dobrom običaju Udruga se prisjetila članova koji su navršili 50, 60, 70. i 80 godina života pa je prigodnim poklonom razveselila 24 jubilarca, a među njima i one najstarije, Anku Raškaj, Šteficu Babić, Zvonka Babića i Ivicu Gašpara.
Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek pohvalio je rad ove udruge, istaknuvši da je najmnogobrojnija, ali sigurno i jedna od najaktivnijih. Udruga umirovljenika jedna je od onih klanječkih udruga na koje Grad Klanjec može računati u organizaciji svih svojih manifestacija i društvenih događanja, istaknuo je gradonačelnik Brlek, zaželjevši svojim umirovljenicima puno zdravlja i dug život.
Do večernjih sati klanječki su umirovljenici uživali u glazbi, plesu, prikazu martinjskih običaja te još jednom pokazali su svoju pozitivnu energiju i radost međusobnog druženja.

Related Posts

Tags

Share This