Godišnje druženje klanječke Udruge umirovljenika

stu 22, 2017 by

Godišnje druženje klanječke Udruge umirovljenika

Ove godine održano je šesto godišnje druženje članova Udruge umirovljenika grada Klanjca i to u Zelenjaku, 17. studenoga. Odazvala se većina od 255 članova, a pridružila im se i Jelena Prekratić ispred Kulturnog centra Klanjec i Gradske knjižnice, dok se gradonačelnik Zlatko Brlek ispričao zbog službenog puta. Pozivu se odazvao predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Nikola Capar, a kratko se klanječkim umirovljenicima kod Venteka pridružio i župan Željko Kolar.
Kao i uvijek do sada na početku je predsjednica Katica Kantura kratko izvijestila članove o najznačajnijim aktivnostima u ovoj godini. Tijekom 2017. organizirani su izleti u Samobor, Karlovac, posjetio se Sajam cvijeća u Zagrebu te Poreč i Limski kanal. Tijekom ljeta organiziran je odlazak na kupanje u Crikvenicu i Mošćeničku Dragu. U lipnju je bio tradicionalni susret umirovljenika u Svetištu Majke Božje Bistričke. Do kraja godine planira se još cjelodnevni posjet Adventu u Zagrebu i to uz razgledavanje gradskih znamenitosti uz stručno vodstvo. Predsjednica je iskoristila ovu priliku da apelira na vodstvo Matice umirovljenika KZŽ da se pokuša angažirati oko postizanja dogovora o popustu za umirovljenike kod autobusnog prijevoznika Meštrovića d.o.o., s obzirom da naša Udruga nije uspjela postići taj dogovor.
Zaključeno je da će Udruga biti partner  Gradskom društvu Crvenog križa Klanjec u prijavi programa “Zaželi” kojeg provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Taj se program odnosi na zapošljavanje žena, ali istovremeno bi donio i pomoć starijim i nemoćnim osobama.
I dalje su aktivne članice Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo koje se druže svake srijede u Gradskoj knjižnici na penzionerskoj kavici i čaju te rade ručne radove, a pripremile su za kršćanske blagdane predavanja i izložbe “Božić na malo drugačiji način i “Čez korizmu do Vuzma – nejgda i denes”

Predsjednica se posebno zahvalila županu KZŽ Željku Kolaru, gradonačelniku Zlatku Brleku, predsjedniku Matice umirovljenika KZŽ Nikoli Caparu koji pružaju veliku potporu radu naše udruge. Također se zahvalila i svim djelatnicama Gradske knjižnice i Kulturnog centra, tvrtki Vrelej d.o.o. te vinaru Zvonku Severu. Zahvalila je i svim članovima na dobrom odazivu aktivnostima koje Udruga provodi, a koje za njih organiziraju vrijedni članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.

Već tradicionalno su na susretu dodijeljene i prigodne nagrade članovima za navršene okrugle godine života i to jednom članu za 90. rođendan, sedam članova navršilo je 80 godina. Udruga ima čak 14 sedamdesetogodišnjaka, a 4 su naša člana proslavila ove godine 60. rođendan.

Okupljene članove i nagrađen pozdravio je Nikola Capar, predsjednik Matice umirovljenika KZŽ te na samom kraju i župan Željko Kolar, uz obećanje da će naredne godine Županija još izdašnije pomagati rad umirovljeničkih udruga.
Po završetku “protokola” druženje je nastavljeno uz ručak, glazbu, ples i neizostavno krštenje mošta.
Uz martinjskog biskupa Ivana Petrišića Keka, kumovi su ove godine bili Mira Petrišić i Anđelko Ricijaš.

Izvjestiteljica Udruge umirovljenika grada Klanjca
Brankica Greblički

 

Related Posts

Tags

Share This