Glazbena čarolija pod zvijezdama koju ćemo dugo pamtiti

kol 16, 2021 by

Glazbena čarolija pod zvijezdama koju ćemo dugo pamtiti

Glazbenom čarolijom koju je u petak 13. kolovoza publici  pružilo troje vrhunskih glazbenika, naša Klanjčanka sopranistica Lucija Jelušić, bariton Ivan Šimatović i naš poznati pijanist i skladatelj Darko Domitrović, otvoreno je klanječko kulturno ljeto, uz želju da naše zajedničko druženje, ovako vedro i sa sjajnom atmosferom pod otvorenim nebom, potraje barem do kraja kolovoza.
Ispod zvijezda, pomno odabranim repertoarom, koji je s jedne strane bio pomalo osvježavajući baš za ovu toplu ljetnu večer, a s druge strane biran na način da su posjetitelji mogli čuti svu raskoš njihovih prekrasnih glasova, troje glazbenika uz koje nas vežu i posebne emocije, pružili su nam trenutke čistog glazbenog užitka.
U solo izvedbama, ali i u nadahnutim duetima, podjednako su briljirali i Lucija Jelušić i Ivan Šimatović, višestruko nagrađivani baritona, solist Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci, uz vrhunsku klavirsku pratnju Darka Domitrovića.
Pričom sa zapadne strane vratili smo se s Lucijom u američke pedesete i prisjetili se svima nam dragih nezaboravnih songova iz jednog od najpoznatijih svjetskih mjuzikala. Ivan je publiku jednostavno  oduševio razigranom izvedbom nezaboravne arije Figara iz Rossinijevog Seviljskog brijača, dok je ogromnim pljeskom publika nagradila song iz Byrona, vrlo uspješnog mjuzikla kojeg potpisuje Darko Domitrović i u kojem je naša Lucija zasjala kao zvijezda. Uživali smo uz duet iz Fantoma u operi, prisjetili se nezaboravne Edit Piaf, ali i našeg Tijardovića i Male Floramy.  Ovoj romantičnoj večeri itekako je odgovarala i osobita melodioznost talijanskih skladbi, ali i razigranosti poznatih operetnih arija iz Grofice Marice i vesele udovice. Trenutak za pamćenje s ovog iznimnog koncerta bit će svakako izvedba Ljubavne pjesme iz naše rock opere Gubec beg koja je mnogima u publici izmamila suzu na oku, a završetak koncerta sa Suzom za zagorske brege glazbena je priča za sebe.

Ako je vjerovati Bachu koji je rekao da je cilj glazbe dirnuti srca, Luciji Jelušić, Ivanu Šimatoviću i Darku Domitroviću svakako je uspjelo dosegnuti taj cilj kada je klanječka publika u pitanju. Pa čak i više od toga!

Organizaciju i glazbenu produkciju Glazbene večeri pod zvijezdama potpisuje Glazbeno-plesni studio Ritam, Dubravke i Alena Jelušića. Njihov potpis stoji i ispod uistinu krasnog svjetlosnog ambijenta u parku koji je itekako pridonio osobitoj atmosferi ove po svemu posebne klanječke večeri.
Vjerujemo i sigurni smo da je ovo tek početak pretvaranja našeg grada u umjetničko srce Zagorja, u kojem će klasična glazba već dogodine imati posebno mjesto.

Nakon što je diplomirala na Odsjeku za glazbenu pedagogiju, Lucija Jelušić je diplomskim koncertom krajem lipnja uspješno okončala i studij pjevanja pa je buket cvijeća gradonačelnika Zlatka Brleka na kraju koncerta bio ujedno i čestitka Klanjčanki i Klanjčana ovoj po svemu iznimnoj mladoj umjetnici. 

Prijatelji ovog koncerta bili su uz mnogobrojnu publiku i Igor Siročić koji je radio ozvučenje, Kuća Klajn, a pokrovitelji Grad Klanjec, Turistička zajednica Biser Zagorja i Kulturni centar Klanjec.

Za prekrasne fotografije zahvaljujemo autoru Maksu Žbogaru.

Related Posts

Tags

Share This