Glasovanje birača kojima je izrečena mjera samoizolacije – Izbori za Hrvatski sabor 2020.

srp 2, 2020 by

Glasovanje birača kojima je izrečena mjera samoizolacije – Izbori za Hrvatski sabor 2020.

S obzirom na velik broj birača koji se zbog određene im mjere samoizolacije neće moći naći na dan izbora, dakle 05. srpnja 2020. godine, u mjestu u kojem su se privremeno upisali, a koji  zbog isteka zakonskog roka za promjenu mjesta glasovanja ne mogu izvršiti izmjenu ranije podnesenog zahtjeva za privremeni upis, omogućit će se glasovanje na adresi njihovog prebivališta na kojoj će biti na dan izbora.

Kako bi birači koji na dan izbora 5. srpnja 2020. neće moći biti u mjestu u kojem su se privremeno upisali, mogli glasovati dužni su javiti se nadležnom gradskom/općinskom izbornom povjerenstvu i zatražiti da im se, uslijed izrečene mjere samoizolacije, omogući glasovanje na adresi prebivališta.

Birači s područja Grada Klanjca dužni su se javiti Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Klanjca, putem telefona 049 550 250 ili broja mobitela 099 216 8316 ili na E-mail: gip.klanjec@izbori.hr.

Birači koji će na dan izbora biti u samoizolaciji, glasuju ispred ulaza stana/kuće u kojem/kojoj imaju prebivalište i pritom obavezno nose masku za nos i usta. Na glasovanje birača u samoizolaciji primjenjuju se:

Related Posts

Tags

Share This