POLITIČAR U KLANJCU

tra 25, 2012 by

POLITIČAR U KLANJCU

Uz jubilarni 5. Glumački festival u Krapini, nastavljena je i lijepa tradicija njegova gostovanja u Klanjcu. U okviru ovogodišnje turneje popularnog GFUK-a po Zagorju, u utorak, 24. travnja 2012. u Velikoj gradskoj dvorani u Klanjcu gostovala je monokomedija POLITIČAR Grabancijaš teatra.
Upravo je s ovom predstavom Ladislava Prežigala otvoren  ovogodišnji GFUK u Festivalskoj dvorani u Krapini.
Antun Tudić, stalni član ansambla Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, svojom režijom i glumačkom izvedbom teksta Ladislava Prežigala dočarao je sve ono što o političarima već ionako znamo – da predizborna kampanja može biti unosan posao, dobra prilika za laku zaradu, bogaćenje i napredovanje bez nekog posebnog truda. Petoro likova ove komedije međusobno se dogovaraju, a zajedničko im je da vole funkcije, a nadasve lovu. No, glavni lik na kraju ipak ne uspijeva osvariti svoje planove i zaraditi u predsjedničkoj kampanji. Posao mu propada, do idućih izbora…
Nakon pljeska okupljene publike, Ladislav Prežigalo u ime GFUK-a zahvalio je zamjeniku klanječkog gradonačelnika Zlatku Brleku na potpori koju Grad Klanjec pruža ovom festivalu, dok su Klanjčani obećali da će se s predstavama GFUK-a družiti i sljedeće godine.

Related Posts

Tags

Share This