NASMIJTE SE UZ “SKUPŠTINU” I GFUK

tra 16, 2013 by

NASMIJTE SE UZ “SKUPŠTINU” I GFUK

Glumački festival u Krapini i ove godine gostuje u Klanjcu. Klanjčani će moći pogledati u četvrtak, 18. travnja 2013. u 20,00 sati u Velikoj dvorani grada Klanjca predstavu SKUPŠTINA Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Riječ je o popularnoj  predstavi Ljubomira Kerekeša, a radnja ove kajkavske satirične komedije smještena je u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor, koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Općedruštveni problemi vezani uz obnašanje vlasti kojima se bavi ova komedija nasmijat će vas do suza. Specifičnost Kerekešove Skupštine prisustvo je predstavnika romske nacionalne manjine, a autor songova je Dragutin Novaković – Šarli.

U predstavi igraju: Draško Zidar (Dragec), Mijo Pavelko (Ivek zvani Tarzan), Ljubomir Kerekeš (Trpimir Oršuš), Marija Krpan (Đurđa) i Dragutin Novaković-Šarli (Đeronimo).

Predstava je premijerno izvedena u siječnju 2005. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i od tada ne silazi s repertoara pa nemojte ni vi propustiti ovu urnebesno smiješno komediju Ljubomira Kerekeša u našem gradu.

Ulaznice po cijeni od 30,00 Kn mogu se nabaviti u Kulturnom centru Klanjec ( tel. 551 002, 550 235 ) i na ulazu u dvoranu na dan predstave od 18, 30 sati.
 

Related Posts

Tags

Share This