GD Crvenog križa Klanjec zapošljava 12 žena u projektu Žene za Zagorje

lip 15, 2018 by

GD Crvenog križa Klanjec zapošljava 12 žena u projektu Žene za Zagorje

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec sudjeluje u projektu Žene za Zagorje u okviru kojeg će biti zaposleno 50 nezaposlenih žena (svaka žena pruža potporu za 5 krajnjih korisnika), od toga 25 na području GDCK Krapina, 13 na području GDCK Pregrada i 12 na području GDCK Klanjec.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.992.215,16 kuna, a započeo je 30.05.2018. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina kao prijavitelju i glavnom partneru dodijeljena bespovratna sredstva u 100% intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.

Žene će pružati potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, koje je potrebno kvalitetno identificirati, u čemu je veoma važna uloga partnera, a Centri za socijalnu skrb provjeravaju da ne primaju već istu uslugu, istaknuto je na sastanku projektnih partnera koji je u srijedu,13.6. održan u Krapini.

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec objavilo je 14. 6. 2018. natječaj za zapošljavanje na projektu “Žene za Zagorje” koji je otvoren do 28.6.2018., a na koji se mogu javiti nezaposlene žene koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, osobito one starije od 50 godina i žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl.,

Radnica za pomoć u kući radit će na aktivnostima potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć kod brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za pet krajnjih korisnika koje će obilaziti više puta tjedno, te će im pružati odgovarajuću podršku, svaki tjedan će prisustvovati sastanku s terenskim koordinatorom na svojem području s kojim će zajednički onda utvrđivati raspored aktivnosti pružanja potpore krajnjim korisnicima, a tijekom ostatka tjedna će informirati terenskog koordinatora o izvršenim aktivnostima, te eventualnim problemima.

Sve detalje natječaja možete potražiti na http://www.gdck-klanjec.hr/vijesti/natjecaj-za-zaposljavanje-na-projektu-zene-za-zagorje/ 

      

 

 
 
 

Related Posts

Tags

Share This