FINALNA VEČER DJEČJEG FESTIVALA “RASPJEVANO SUNCE”

svi 25, 2011 by

FINALNA VEČER DJEČJEG FESTIVALA “RASPJEVANO SUNCE”

U subotu, 21. svibnja 2011., na Međunarodni dan kulturne raznolikosti, održana je finalna večer 1. dječjeg festivala popularne glazbe “Raspjevano sunce” , Klanjec 2011., koji su po prvi put, ali vrlo uspješno organizirali vrijedni članovi Društva “Naša djeca” Klanjec.

Tristotinjak posjetitelja u velikoj gradskoj dvorani uživalo je u izvedbama odabranih skladbi malih pjevača. Od 25 prijavljenih sudinoka, njih 12, u dvije polufinalne večeri, osvojilo je pravo sudjelovanja u finalu. Svi su finalisti odlično izveli svoju pjesmu, a uz publiku pozorno ih je pratio i žiri u kojem su bili Jelena Radan, jedna od ponajboljih hrvatskih pjevačica, Marko Dančulović, mister Alpe Adria i prvi pratitelj mistera turizma svijeta te Katica Nikolić, dugogodišnja članica Društva “Naša djeca” Klanjec.
Prva pobjednica “Raspjevanog sunca” i vlasnica pobjedničke staklene statue je fenomenalna Katarina Lončar iz Velike Horvatske. Uz prvo mjesto žirija, svojom izvedbom pjesme Hero Mariah Carey osvojila je i treće mjesto publike.
Žiri je drugo mjesto dodijelio Antoniju Pernjeku za izvedbu pjesme Blago onom tko te ima dok je treći bio Marin Horvat koji se odlučio za pjesmu Kad procvatu jabuke i svojim odabirom osvojio velike simpatije.
Drugo mjesto odabirom publike osvojila je Ivona Drobac, dok je od 300 posjetitelja čak 171 glas osvojio simpatični Karlo Premužak iz Desinića za izvedbu Ljubavne od Parnog valjka.
Nagrade pobjednicima uručili su gradonačelnik Klanjca Željko Kolar, Jelena Radan i predsjednica Društva “Naša djeca” Maja Vukina Bogović.
Uz staklene statue, pobjednici su dobili diplome, a Katarina Lončar i Karlo Premužak će zahvaljujući Alenu Jelušiću, koji je pripremio matrice za sve sudionike festivala, dobiti priliku snimiti svoje izvedbe i u studiju.
Terme Tuhelj nagradile su sve finaliste besplatnim kupanjem na svojim bazenima.
U pauzi, tijekom koje su se prebrojavali glasovi, publici su se predstavile mala i velika plesna grupa Dubravke Jelušić i mlada klanječka pjevačka zvijezda Lucija Jelušić. Posjetitelji, a osobito mali sudionici, s posebnim su oduševljenjem pozdravili nastup Jelene Radan, koja se na trenutak prisjetila i svog najranijeg djetinjstva provedenog u Klanjcu te toplo i iskreno pohvalila male pjevače.
Ovaj lijepi glazbeni događaj omogućili su Grad Klanjec kao generalni pokrovitelj te susretljivi sponzori: Knjižara i papirnica Slovenec, Marko Filko s obitelji, Bistro Broz, Allianz, Vulco-Keko, Dubravka i Alen Jelušić, Saša Zrinski, Gorup d.o.o., Mediteran rent do.o.o, Predionica Klanjec, Igor Siročić, Mesnice Mraz, Veronika, Trgocentar, Goran Blažinčić, Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec, Kulturni centar Klanjec, Terme Tuhelj,  PZ Tuhelj, Grafo tisak-Robert Deak, Tomislav Šoban-rasvjeta, Obrt za poduzetničko i poslovno savjetovanje vl. J.osipa Šobana i Nenad Kovačić.
Odličan posao u organizaciji festivala odradili su volonteri iz Društva “Naša djeca” Klanjec, a svojim pozitivnim reakcijama to su najbolje pokazali mali sudionici, ali i oduševljena publika. Gotovo je sigurno da će ovaj lijepi glazbeni događaj postati tradicionalan, a sljedeće ga godine možemo očekivati u prvom tjednu svibnja, u okviru programa Dana grada Klanjca.
Sve čestitke organizatorima!


Related Posts

Share This

Leave a Reply