EU ponovno financira klanječki program Europa za građane

lip 21, 2017 by

EU ponovno financira klanječki program Europa za građane

Vrlo uspješna suradnja Grada Klanjca i njegovih inozemnih partnera u okviru programa Europa za građane nastavit će se i ove jeseni, kada će u terminu od 29. rujna do 1. listopada Klanjec biti domaćin brojnih aktivnosti u okviru projekta koji ove godine nosi naziv Građani za snažniju Europu / EUlife – Citizens for Stronger Europe.

Naime, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) iz Bruxellesa još jednom je vrlo uspješnim ocijenila te odlučila iznosom od 25.000 EURA financirati program koji je Grad Klanjec prijavio na rok od 1. ožujka 2017. godine i to u sklopu Cjeline 2. Demokratsko angažiranje i građansko sudjelovanje, a unutar mjere 1.2. Bratimljenje gradova.

Trodnevni program kojeg je za Grad Klanjec i ovoga puta osmislila i prijavila gradska ustanova Kulturni centar Klanjec, jedan je je 5 odobrenih programa koji će se u ovom roku realizirati u Hrvatskoj.

Glavna tema vezana je ove godine uz euroskepticizam te će tijekom trodnevnog programa na tu temu biti organiziran cijeli niz tribina, radionica, debata, a na kojima će, uz članove brojnih klanječkih udruga, sudjelovati i građani iz Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije i Srbije.
Kao i prijašnjih godina, program Europa za građane bit će realiziran tijekom kulturno-turističke manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu te će gosti iz partnerskih gradova i ovoga puta sudjelovati u kulturno-zabavnom programu same manifestacije.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This