EU financira klanječki projekt Europa za građane

ruj 21, 2014 by

EU financira klanječki projekt Europa za građane

Između nešto više od  180 odobrenih projekata u okviru program EUROPA ZA GRAĐANE, Europska komisija financirat će i 4 iz Republike Hrvatske. Između ta četiri odabrana je i program pod nazivom “Europska tradicija za europsku budućnost” koji je prijavio Grad Klanjec, a realizirat će ga s partnerima iz Poljske, Slovačke i Slovenije. Maksimalan iznos bespovratne financijske potpore iznosi 18.000 EURA.

Projekt je osmislio Kulturni centar Klanjec nastavljajući tako dugogodišnju kulturnu suradnju s partnerima iz poljskog grada Wilamowice i proširujući je na nove suradnike, kolege i prijatelje iz Rajeckih Teplica u Slovačkoj i susjedne Bistrice ob Sotli i Kozja. Tako će se sudionici ovog projekta okupiti u Klanjcu prvog vikenda u listopadu. Zajedno s građanima Klanjca i članovima mnogobrojnih klanječkih udruga sudjelovat će na zanimljivim zajedničkim radionicama poput one pod nazivom Poljski, slovenski i hrvatski folklorni plesovi ili EU kviz, bit će dio programa radionica vezanih uz eko stazu na Cesarskoj gori, a svakako će zanimljiv biti internacionalni kulinarski show “Kuhaj kak ti velim” te scenski folklorni nastupi na ovogodišnjoj Zahvali jeseni izvrsnog poljskog ansambla Cepelia Fil-Wilamowice te Umetniškog društva folkorna skupina Kozje. Kako u projektu sudjeluje i Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli, mlađi će se sudionici okupiti oko organizacije koncerta EUrocking u subotu, 4. listopada.

Cijeli je program Europe za građane uključen i u program ovogodišnje Zahvale jeseni u Klanjcu te će je sigurno na poseban način sadržajno obogatiti.

Print

Related Posts

Tags

Share This