Energetska obnova školske zgrade u Lučelnici

pro 18, 2017 by

Energetska obnova školske zgrade u Lučelnici

Radove na energetskoj obnovi školske zgrade u Lučenici obišao je danas, 18. prosinca 2017. godine, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa svojim zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferek Jambrekom. U društvu klanječkog gradonačelnika Zlatka Brleka, ravnateljice škole Melite Ulama, nadzornog inženjera Zvonka Benjaka i Zlatka Gašpara, predstavnika izvođača radova Zajedničke građevinsko-obrtničke radnje “Gašpar”, razgledali su vanjski dio zgrade na kojoj je dovršena prva faza radova na novoj fasadnoj ovojnici, a popeli su se na i školski tavan kako bi razgledali novo krovište i s unutarnje strane.   

Tom je prigodom župan istaknuo kako je PŠ Lučelnica jedna od četiri osmogodišnje područne škole u našoj županiji, a KZŽ kao osnivač nastoji jednaku pažnju pridati osiguranju kvalitetnih uvjeta za učenike i nastavnike, podjednako u malim područnim školama kao i u onim matičnim.
Na zgradi u Lučelnici obnovljeno je krovište za što je utrošeno 327.000,00 kn. Već ranije uređeni su sanitarni čvorovi i stolarije, a vrijednost radova na novoj, energetski učinkovitoj fasadnoj ovojnici iznosi 537.000,00 kn. Uz sredstva koja su osigurana na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Županija je u ove radove uložila i vlastita sredstva.  Kroz poboljšanje energetske učinkovitosti Područne škole Lučelnica omogućit će se nesmetano i sigurno odvijanje odgojno-obrazovnog procesa uz poboljšanje uvjeta rada, produljenje životnog vijeka školskog objekta te veći komfor i manja potrošnja energije, rekao je župan Željko Kolar.

Svoje veliko zadovoljstvo izrazili su i gradonačelnik Zlatko Brlek te ravnateljica škole Melita Ulama. Gradonačelnik je rekao kako ovo puno znači za malu školu poput ove te da će i Grad Klanjec i dalje nastojati financijski podupirati opremanje škole suvremenim pomagalima, poput primjerice pametnih ploča koje su nabavljene prošle školske godine i to sa željom da se našim učenicima osiguraju isti uvjeti koje imaju djeca u većim sredinama. 
Ravnateljica Melita Ulama istaknula kako su na ove radove učenici i djelatnici klanječke škole čekali godinama te da se nada da će se projekcije o povećanju broja djece u ovoj školi sa sadašnjih 50 u idućih 5-6 godina i ostvariti te da će značajne investicije na poboljšanju uvjeta osnovnoškolskog obrazovanja pratiti i trend zapošljavanja roditelja, što je osnovni preduvjet za ostanak mladih obitelji u malim, ruralnim krajevima poput Lučelnice i susjednih naselja. Ravnateljica je izrazila veliko zadovoljstvo koje dijele i učenici i nastavnici, ali i cijela društvena zajednica zbog ovog značajnog uređenja škole. 

Radovi će biti u potpunosti dovršeni početkom proljeća, odnosno ponovnim dolaskom lijepog vremena, kada će škola u Lučelnici dobiti i novu boju.

 

Related Posts

Tags

Share This