Edukativna radionica o žutici vinove loze za vinogradare

ruj 4, 2023 by

Edukativna radionica o žutici vinove loze za vinogradare

Udruga vinogradara i vinara “Antun Mihanović” Klanjec organizira edukativnu radionicu s temom “Preventivno suzbijanje bolesti drva vinove loze” koju će voditi Krešimir Kralj, dipl. ing. agr. i to u utorak 5. rujna 2023. s početkom u 17:00 sati u vinogradu obitelji Lovrečki ( vl. Branimir Lovrečki – Klanjec, ul. Otona Ivekovića).
Žutica vinove loze značajno je uznapredovala u vinogorjima na području Hrvatskog zagorja te je potrebno pravovremeno reagirati kako bi zaštitili naše vinograde.
Nakon teoretskog dijela predavanja, vinogradari će zajedno s voditeljem radionice otići u vinograd gdje će biti pokazan praktičan primjer obrade i zaštite loze, a prilika je ovo i da se saznaju i nazivi najboljih zaštitnih sredstava te upute za njihovu primjenu.
Iz klanječke vinarske udruge poručuju kako se nadaju i vjeruju da su klanječki vinogradari svjesni opasnosti koju nosi ova bolest i posljedica mogućeg uništenja vinograda u našem vinogorju te da će se odazvati ovoj organiziranoj edukaciji u najvećem mogućem broju.

Related Posts

Tags

Share This