Dvorski plesovi sudjelovali na 22. smotri povijesnih plesova u Đakovu

stu 28, 2019 by

Dvorski plesovi sudjelovali na 22. smotri povijesnih plesova u Đakovu

Dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec još jednom su pokazali svu raskoš svog plesačkog umijeća na 22. smotri povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske koja je 23. studenoga 2019. održana u Đakovu.

U organizaciji Saveza KUD-ova grada Đakova, Turističke zajednica grada Đakova i KUD-a Sklad, a pod pokroviteljstvom Grada Đakova i Osječko-baranjske županije u dvosatnom programu održanom u Hrvatskom domu nastupilo je 12 plesnih udruga, KUD-ova, folklornih ansambala, ženskih i muških pjevačkih skupina iz Gornje Rijeke, Vinkovaca,  Slavonskog Broda, Klanjca, Šolte, Iloka, Mičevca i Đakova. 

Smotru je otvorio đakovački gradonačelnik Marin Mandarić, rekavši kako će Grad Đakovo uvijek podržavati ovakve projekte, a sudionike Smotre pozdravio je i predsjednik Saveza KUD-ova grada Đakova Tomislav Vuković.

Đakovačka publika rado se odaziva ovoj pomalo bajkovitoj smotri, kojom je i ove godine otvoren tradicionalni đakovački program Svome gradu za blagdane, a riječ je o prvoj i jedinoj takvoj smotri u Hrvatskoj. 

Naši su se plesači pod vodstvom svoje voditeljice i koreografkinje Vesne Siročić predstavili valcerom na glazbu Dmitrija Šostakovića i Straussovom Trich trach polkom te oduševili brojne posjetitelje u Hrvatskom domu.
Nedjeljno prijepodne članovi KUD-a “Antun Mihanović” iskoristili su za posjet Vukovaru. Obišli su Vodotoranj, vukovarsku bolnicu, Ovčaru i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su zapalili svijeću u spomen na vukovarske žrtve.

Fotografije: Josip Kazalicki

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This