DVORSKI PLESOVI NA “SVI ZAJEDNO HRVATSKO NAJ”

lip 18, 2013 by

DVORSKI PLESOVI NA “SVI ZAJEDNO HRVATSKO NAJ”

Dvorski plesovi KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec svojim su uspješnim nastupom predstavili baštinu Krapinsko-zagorske županije na manifestaciji SVI ZAJEDNO HRVATSKO NAJ koja je u nedjelju, 16. lipnja 2013. održana na zagrebačkom Jarunu.

Uz tradicionalnu Večernjakovu biciklijadu, ove je godine održana i prezentacija turističkih, kulturnih i povijesnih vrijednosti Hrvatske. Središnja tema ovogodišnje manifestacije SVI ZAJEDNO HRVATKO NAJ, na kojoj se predstavljaju hrvatske županije, bila su nematerijalna hrvatska kulturna dobra upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine.
Krapinsko-zagorska županija predstavila se kroz dvadesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, medičare, proizvođače drvenih igračaka i turističke zajednice. U kulturno-umjetničkom programu, uz KUD “Antun Mihanović” iz Klanjca, nastupili su i KUD “Đuro Orlić” iz Zagorskih Sela te Keglevićeva straža – povijesna postrojba Krapinsko-zagorske županije.
Nakon tri koreografije povijesnih plesova iz 19. stoljeća koje su izveli članovi klanječkog KUD-a, Beethovenovu Odu radosti,  u čast ulaska Hrvatske u Europsku uniju, izvela je poznata violončelistica Ana Rucner, a cijeli je program završio je Marko Perković Thompson pjesmom Lijepa li si.

Related Posts

Tags

Share This