Dvije lijepe književno-glazbene večeri u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića

velj 20, 2016 by

Dvije lijepe književno-glazbene večeri u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića

U veljači je Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec priredila dvije lijepe književno-glazbene večeri i to ne samo za učenike, već i za svoje roditelje i sugrađane. Nastavak je to programa koji je osmišljen prošle školske godine i za kojeg se nadamo da će se nastaviti jer su svi koji su ga posjetili neizmjerno uživali u izvedbama naših učenika.

U petak, 12. veljače 2016. g. u Područnoj školi Lučelnica održana je tako književno-glazbena večer „USUSRET LJUBAVI“. Pozivu za sudjelovanje u programu odazvali su se svi razredi lučelničke osnovne škole. Recitacijom, pjevanjem, glumom te pomaganjem u najrazličitijim aktivnostima pripreme za ovu svečanost učenici su uz Valentinovo razveselili, ali i raznježili svoje obitelji i prijatelje.

Uz Međunarodni dan materinjeg jezika 19. veljače 2016. u matičnoj klanječkoj osnovnoj školi održana je književno-glazbena večer „DRAGI NAŠ KAJ“.

Nakon srdačnog glazbenog pozdrava školskog zbora, voditeljice programa naglasile su važnost očuvanja vlastitog izričaja te važnost svjetske jezične raznolikosti. Gošća ove lijepe kajkavske pjesničke večeri bila je pjesnikinja i likovna umjetnica  Nada Jačmenica iz Svetog Križa Začretja koja je čitala svoje stihove na standardu i na kajkavštini. S obzirom da su neki od njih nastali još u školskim klupama nadamo se da je nekog možda nadahnula i potaknula da se i sam okuša u pisanju.

Nakon toga čuli smo cijeli niz prekrasnih kajkavskih stihova raznih autora u interpretaciji naših učenika, ali i neke autorske nagrađene radove.

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u programu, a bilo ih je uistinu puno, te vrijednim učiteljima koji su pripremili ova dva krasna kulturna programa u našem gradu.

Related Posts

Tags

Share This